Novi roman Džonatana Frenzena

Jedan od najcenjenijih savremenih američkih pisaca Džonatan Frenzen, najavio je novi roman za septembar 2015. godine.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 18.11.2014.

09:43

Default images

Frenzen, koji se pokazao kao odličan hroničar savremenog američkog društva u romanima “Korekcije” i “Sloboda” (svaki od ovih romana je prodat u preko million primeraka), za septembar sledeće godine je najavio novu knjigu pod naslovom “Purity”. Naslov je ujedno i ime glavne junakinje koja ne zna ko joj je otac i čija potraga za njim traje godinama i obuhvata nekoliko kontinenata. U romanu se prepliću mesta i epohe, od savremene Severne i Južne Amerike, preko Istočne Nemačke iz vremena pre pada Berlinskog zida.

Iako “Purity” dodiruje porodicu, ljubav i politiku, tj. neke od tema kojima se Frenzen bavio u bestselerima “Korekcije” i “Sloboda”, njegov izdavač Džonatan Galasi kaže da je Frenzen ovde sa svojim nepogrešivim osećajem za realizam pomešao izvesnu dozu mitskog.

Imajući u vidu podatak da mu je za pisanje svakog od dva prethodna romana bilo potrebno nešto manje od 10 godina, to što “Purity” dolazi samo 5 godina nakon “Slobode” čini se kao “treptaj oka” u Frenzenovom vremenskom sistemu.

Sledeće godine će biti objavljena i Frenzenova biografija, čiji je autor Filip Vajnstajn. Sudeći po ove dve knjige, mnogobrojni ljubitelji lika I dela Džonatana Frenzena imaće čemu da se raduju 2015.

foto: Tulane Public Relations/flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: