Sajam u znaku Velmar-Janković i Branka Ćopića

Sajam knjiga danas će biti u znaku velikana - Branka Ćopića i Svetlane Velmar-Janković ali i Sajma knjiga u Puli kao i Prvog svetskog rata.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 31.10.2014.

08:58

Default images

U sali "Borislav Pekić" Udruženje profesionalnih izdavača Srbije organizuje razgovor o saradnji sa predstavnicima Sajma knjiga u Puli.

Nešto kasnije, u sali "Slobodan Selenić" biće organizovana tribina o Prvom svetskom ratu i godišnjicama kao povodima, podsticajima i zloupotrebama - "Veliki rat, velika priča, njeni pripovedači i naknadni redaktori".

Zadužbina "Petar Kočić" na promo prostoru hale 1 Sajma knjiga predstaviće "Izabrana đela za đecu i mlade Branka Ćopića".

Tribina o Svetlani Velmar Janković, u podnaslovu "Pogled kroz Beograd" biće organizovana u sali "Slobodan Selenić" gde će kasnije biti održan i razgovor na temu "Prevedena dela kineske književnosti".

Dan se završava predstavljanjem filma "Enklava" Gorana Radovanovića a projekciji će, kako je najavljeno, prisustvovati i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

Gatalica: Sajam bolji nego prethodni

Foto: Tanjug
Dobitnik NIN-ove nagrade za roman "Veliki rat" Aleksandar Gatalica rekao je da mu se čini da je ovogodišnji Sajam knjiga za nijansu bolji nego prethodni.

"Čini mi se da poslednjih godina pomalo opada trend lake literature i da na njeno mesto polako dolazi ozbiljnija literatura", rekao je Gatalica Tanjugu i naglasio da on lično nije ogorčeni protivnih lake literature ali da je ne treba mešati sa literaturom namenjenom saznavanju i uživanju u pravoj književnosti.

"Čini mi se da se iz godine u godinu to klatno pomalo pomera ka literaturi koja nije efemerna, nije za jedan dan ili jedno popodne a to je orhabrujuće, naročito ako se ima u vidu situacija pre pet-šest godina, a pre 15-20 da ne govorimo", rekao je Gatalica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: