Književna nagrada Valjevki Jovanki Božić

Profesorka Valjevske gimnazije Jovanka Božić osvojila je prvu nagradu na Festivalu lepe reči. Njena prča „Njiva“ proglašena je za najbolju u kategoriji proznih radova za odrasle.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

13:18

Default images

Festival lepe reči je tradicionalna manifestacija koja se organizuje u Titelu, i to povodom Evropskog dana jezika. U pitanju je literarni internacionalni konkurs u više književnih žanrovskih kategorija (proza, poezija, satira).

Evropski Dan jezika obeležava se svakog 26. septembra, već 13 godina, radi skretanja pažnje javnosti na jezičko bogatstvo starog kontinenta, kao i na potrebu učenja stranih jezika, neophodnost afirmacije sopstvenog jezika, kako bi se u većoj meri cenile vrednosti i prednosti različitih kultura.

Profesorka Jovanka Božić je i do sada nagrađivana za svoje zbirke poezije, priča, ali i u oblasti slikarstva.

Ubeležna je ostala i po zajedničkom poduhvatu sa svojim maturantima kada je napisala dve knjige – "Valjevo koje volim" (posvećeno ulicama grada) i "Valjevska sela".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: