Kristijana F.: Moj drugi život

Izdavačka kuća "Pčelica" je posle pet izdanja knjige "Mi deca sa stanice Zoo" objavila svojevrsni nastavak, knjigu "Kristijana F.: Moj drugi život".

Kultura

Izvor: Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.09.2014.

15:48

Default images

Reč je o necenzurisanoj priči o poslednjih 35 godina Kristijane Felšerinov, jedne od najpopularnijih antiheroina modernog doba.

"Mi deca sa stanice Zoo", knjiga o devojčici koja je sa 14 godina postala heroinska zavisnica, kao i film koji je na osnovu nje snimljen 1981. godine, doživeli su planetarnu popularnost, koja je Kristijanu skupo koštala.

U trenutku kada je pokušavala da se oslobodi smrtonosnog poroka, dospela je u žižu javnosti, zahvaljujući istom tom poroku koji je mnoge mlade koštao života.

Svi koji su čitali knjigu "Mi deca sa stanice Zoo" sigurno su se pitali šta je danas sa Kristijanom. Na kraju svog novinarskog obrazovanja Sonja Vuković je dobila zadatak da napiše priču koju će sama istražiti. Onda se zapitala šta danas radi Kristijana F.

Umesto priče, pojavio se roman o poslednjih 35 godina života jedne od najintrigantnijih i ujedno najrazobličenijih junakinja: "Kristijana F.: Moj drugi život".

"Malo ko je mislio da bih mogla da doživim 51. godinu. Ali vidi, tu sam: Kristijana F."

Tim rečima je Kristijana najavila svoju autobiografiju "Moj drugi život", koja se našla u prodaji najpre na nemačkom tržištu u oktobru 2013. godine.

Kristijana pokušava da živi povučeno, koliko je to moguće, noseći se sa svojim porokom koga se nikada nije oslobodila i svim njegovim užasnim posledicama.

Upravo zbog toga Kristijana i njena životna priča treba da služe kao primer i opomena svoj deci da ne krenu njenim putem, poručuju iz "Pčelice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: