"Zaboravljene ljubavi iz mladosti" Mekola Smita

U prodaji je novi roman u izdanju Samizdata B92 autora Aleksandra Mekola Smita „Zaboravljene ljubavi iz mladosti“, koji je s engleskog jezika prevela Tanja Milosavljević.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 12.09.2014.

16:53

Default images

U ovom nastavku serijala koji prati dogodovštine Izabel Dalhusi, ova neuništiva junakinja pokušava da rasplete kompleksna pitanja iz prošlosti i sadašnjosti.

Izabelina nova prijateljica Džejn Kuper, koja je usvojena kao dete, došla je iz Australije u Edinburg u potrazi za podacima o svom biološkom ocu. Naravno, Izabel je više nego srećna što može da joj ponudi svoju pomoć. Istovremeno, ona mora da nađe vremena za sopstvene brige: njen mali sin Čarli tako brzo odrasta; njena domaćica Grejs nedavno je počela da dobija spiritualne finansijske savete; izgleda da je njena sestričina Ket u novoj vezi; a tu je i najvažnije pitanje: kada će se i kako Izabel i Džejmi konačno venčati. Budući da istražuje zaboravljene ljubavi iz mladosti, Izabel počinje da se pita šta te ljubavi donose u sadašnjosti, i u tom procesu ona u potpuno novom svetlu otkriva značaj porodice. Aleksandar Mekol Smit rođen je u Rodeziji (današnji Zimbabve), a školovao se u Škotskoj. Važi za jednog od najuglednijih stručnjaka u oblasti medicinskog prava, koje je jedno vreme i predavao na Univerzitetu u Bocvani. Autor je preko 50 knjiga različitih žanrova: od filozofije, medicinske etike i prava, do knjiga za decu.

Svetsku slavu je stekao 1998. godine knjigom „Prva damska detektivska agencija“, duhovitom i nepretencioznom pričom o gospođi Ramocve, prvoj ženi detektivu u Bocvani. Ubrzo je ova knjiga dobila dve Bukerove specijalne preporuke i našla se na prestižnim listama „Knjiga godine“ i „Knjiga milenijuma“ koju redovno objavljuje Literarni dodatak „Tajmsa“ (Times Literary Supplement). Samizdat B92 objavljuje knjige Aleksandra Mekol Smita iz ovog serijala, kao i iz serijala o Izabel Dalhusi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: