Poezija Radmile Lazić zatvara Večeri na Kosančiću

U petak 5. septembra u 20h na Kosančićevom vencu održaće se završno veče letnjeg ciklusa Večeri na Kosančiću kada će biti upriličeno Multimedijalno izvođenje poezije Radmile Lazić pod naslovom Takve pesme pišem, u čast četrdeset godina od objavljivanja pesnikinjine prve knjige.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 04.09.2014.

09:52

Default images

Na početku večeri, domaćini iz Narodne biblioteke Srbije predstaviće pesnikinju Radmilu Lazić, nakon čega će se ona obratiti publici. Potom će mlada glumica iz Trebinja, Marija Đajić, izvesti monodramu „Staromodna cura“ koju je sačinila po motivima iz stvaralaštva Radmile Lazić.
Sastavni deo programa čini i kantautorsko PESNIČENjE sa ex-HORKEŠKART-om , i izvođačima Halbstar i Umbra, Danilo Sol i Filip Zarić koji će interpretirati pesme Radmile Lazić: Nije nikakva, Autobuske žene, Letnja pesma, O biti sama.

U duhu naše najznačajnije pesnikinje danas, Radmile Lazić, svečano zatvaramo ovogodišnji letnji ciklus književnih „Večeri na Kosančiću“ .

U slučaju vremenskih nepogoda i kiše, program će se realizovati u Prodajnoj galeriji Beograd (Kosančićev venac 19). Program je podržalo Мinistarstvo kulture i informisanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: