Bela vrana, nova fantazi saga

Čitaoce fantazija i distopija poput "Igara gladi", "Sumrak sage","Harija Potera" ali i "1984", obradovaće vest da je Evro Đunti nedavno izdao roman "Bela vrana" (Half Bad) Sali Grin koji je na Sajmu knjiga za decu u Bolonji proglašen za jednu od najboljih knjiga sajma.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 23.08.2014.

13:18

Default images

"Bela vrana" je prvi deo trilogije "Half Life". Smešten u savremenu Englesku gde veštice i ljudi žive zajedno, roman je priča o 16-godišnjem Nejtanu koji je "pola beo a pola crn", kome je majka umrla i čiji je otac najmoćniji veštac na svetu.

Zatočen i zlostavljan, Nejtan pokušava da pobegne pre 17. rođendana kada će dobiti tri dara od oca i sopstvene magijske sposobnosti.

Grin je rukopis "Bele vrane" dala agentu u januaru 2013. i ubrzo je potpisala ugovore sa dve vodeće izdavačke kuće. Na Sajmu knjiga u Bolonji, roman je izazvao toliko interesovanje da su prava na nejgovo objavljivanje prodata u 36 zemalja širom sveta a roman je preveden na preko 30 jezika.

"Bela vrana" je potom oborio, prenose mediji, dva Ginisova rekorda - za najprevođeniju knjigu i za najprevođeniju dečju knjigu novog autora i to pre objavljivanja.

"Sumorna i uzbudljiva priča. Nejtan, kao oštećeni preživeli užasnog zlostavljanja, je nezaboravan lik a Grin sjajno opisuje njegovu muku kada biva uhvaćen između dve suprostavljene strane svog nasleđa", naveo je kritičar "Pablišers viklija".

Nastavak "Half Wild" trebalo bi da bude objavljen u martu 2015. a u planu je i filmska adaptacija romana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: