Meksikancu Međunarodna književna nagrada "Novi Sad"

Meksički pesnik Antonio Deltoro (67) je dobitnik Međunarodne književne nagrade "Novi Sad", koju devetu godinu zaredom dodeljuje Međunarodni novosadski književni festival (MNKF), saopštili su danas organizatori te manifestacije.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2014.

18:34

Default images

Foto: Abhi Sharma / Flickr.com

Deltoro je "jedan od prestižnih autora meksičke književnosti, čiji književni doprinosi dolaze do punog izražaja upravo u ovim godinama", izjavio je Tanjugu predsednik Programskog odbora MNKF Jovan Zivlak.

On je napominuo da je taj veliki pisac poznat na čitavom hispanoameričkom prostoru i da "ima jednu od centralnih uloga u savremenoj meksičkoj poeziji".

Zivlak je dodao da je Deltoro autor deset knjiga i dobitnik najznačajnijih meksičkih nagrada, prevođen je u Evropi i gostovao je na književnim festivalima širom sveta.

Nagrada će Deltoru biti uručena 27. avgusta, u okviru MNKF, manifestacije koja će biti održana od 25. do 29. avgusta na više lokacija u Novom Sadu.

Dosadašnji dobitnici književne nagrade "Novi Sad" su Kristof Mekel (Nemačka), Žan Pjer Faj (Francuska), Ben Okri (Nigerija), Šon O`Brajen (Engleska), Ljubomir Levčev (Bugarska), Katrin Šmid (Nemačka) Kšištof Karasek (Poljska) i Mirča Kartaresku (Rumunija).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: