Velikić gost "Večeri na Kosančiću"

Književnik Dragan Velikić biće gost letnjeg ciklusa književnih "Večeri na Kosančiću" večeras na Kosančićevom vencu, na mestu gde je 1941. godine stradala Narodna biblioteka Srbije, najavila je NBS.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 08.08.2014.

09:39

Default images

Književni program "Večeri na Kosančiću" pokrenula je NBS 2012. godine u okviru akcije "Povratak knjige na Kosančićev venac".

Susreti pisaca i književne publike na mestu stradanja NBS imaju za cilj i da simbolički vrati knjigu, umetnost, publiku i pisce na mesto na kome je srpska i svetska kulturna baština uništena u bombardovanju 1941. godine.

U okviru trećeg letnjeg ciklusa "Večeri na Kosančiću" gostuje književnik Velikić. Posetioci će biti u prilici da čuju odlomke iz do sada neobjavljenog autorovog romana "Islednik" kao i razgovor o jalovim gradovima, o putovanju kao bekstvu, o poslednjem zalogu lepe književnosti, najavila je NBS.
Foto: nb.rs
U slučaju vremenskih nepogoda i kiše, književni program održaće se u Prodajnoj galeriji Beograd na Kosančićevom vencu.

Ciklus "Večeri na Kosančiću" uređuje i vodi Milena Đorđijević.

Gosti trećeg letnjeg ciklusa "Večeri na Kosančiću" bili su akademik i književnik Dragoslav Mihajlović, Vida Ognjenović, Muharem Bazdulj. Posle razgovora sa Velikićem u petak, 15. avgusta je razgovor sa NIN-ovim laureatom Goranom Gocićem i čitanje odlomaka iz romana "Tai".

U petak, 29. avgusta gost letnjih književnih susreta na Kosančićevom vencu biće akademik i književnik Ljubomir Simović koji će čitati odlomke iz pesničke trilogije "Planeta Dunav".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: