Dž. K. Roling spremna za novi serijal

Britanska književnica Džoan K. Rouling, autorka popularnog dečijeg serijala o Hariju Poteru, izjavila je da namerava da napiše niz kriminalističkih romana čiji će broj čak nadmašiti broj knjiga o avanturama mladog čarobnjaka.

Kultura

Izvor: Izvor: Tanjug

Subota, 19.07.2014.

17:46

Default images

Slavna autorka je rekla da će svoje krimiće izdati pod pseudonimom Robert Galbrajt, pod kojim je do sada objavila dva trilera.

Kako prenosi BBC, Rouling je već napisala polovinu svog trećeg romana u kojem je, kao i u dva prethodna, glavni junak nekonvencionalni privatni detektiv Kormoran Strajk.

"Zaista uživam pišući ove knjige i ne razmišljam da stavim tačku. Jedna od stvari koju aposlutno obožavam u ovom žanru je to što, za razliku od Harija, gde postoji jedna sveobuhvatna priča, sa početkom i krajem, mogu da pišem o diskretnim pričama. Sve dok je detektiv živ, biće i novih slučajeva", objasnila je ona.

"Došla sam do polovine svog trećeg romana i već smišljam zaplet za četvrti", dodala je Rouling, navodeći da je odlučila da piše pod pseudonimom jer je želela da sebi dokaže kako može da objavi knjigu na osnovu same njene vrednosti, a ne poznatog imena.

Rouling, čiji je novi junak na najboljem putu da postane jedan od najuspešnijih likova detektivskih romana, objavila je prvi roman iz ove serije pod naslovom "Zov kukavice" (Evro-Ðunti, maj 2013). Drugi, "The Silkworm", objavljen je na engleskom u junu ove godine.

Na pitanje zašto je izabrala da piše kriminalističke romane nakon serijala o Hariju Poteru, britanska književnica je rekla: "Volim krimiće. Oduvek sam ih volela. Mnogo ih čitam, a mislim da su i knjige o Hariju Poteru svojevrsni trileri."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: