Vlada Arsić - "Armagedon“

U prodaji je nova knjiga u izdanju Samizdata B92, „Armagedon“ (Zastrašujuća svedočenja o žrtvama pedofilije i zamkama koje nas vrebaju iz realnog, ali i iz virtuelnog sveta društvenih mreža) autora Vlade Arsića.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 16.07.2014.

13:32

Default images

U mirnoj vojvođanskoj varošici jednom meštaninu nestala je osmogodišnja kći. Posle višesatne potrage, dete je pronađeno mrtvo, silovano i zadavljeno. Strahovit zločin potresao je celu Srbiju. Počinilac je ubrzo otkriven i uhapšen, ali ono što će tokom narednih godina otkriti inspektori policije užasnuće čak i one najhladnokrvnije i naviknute na svako zlo

Roman „Armagedon“ inspirisan je potresnim i užasnim istinitim nesrećama koje su se dogodile na teritoriji Republike Srbije. Iako gorko potresna i stvarna, ova knjiga ne samo da razotkriva načine na koje predatori vrebaju svoje žrtve, već predstavlja i edukativno štivo za svakog roditelja. Kakve nas opasnosti vrebaju na internetu, kako da prepoznamo situacije koje mogu biti rizične i kobne za našu decu, kako da ih sprečimo i predupredimo, samo su neka od pitanja na koja autor daje odgovor u ovom izuzetnom delu. (Saša Živanović, načelnik Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a Srbije)

„Armagedon“ nas uvodi u onaj deo ljudske prirode koji nazivamo tamnom, mračnom stranom ličnosti, koja izaziva nevericu, mučninu, strah i bes. Koliko god znali da ovo štivo nije plod mašte autora već je reč o stvarnim, neverovatno drastičnim i surovim oblicima nasilja, kao da nam je teško da tu činjenicu prihvatimo. Kroz četiri potresne priče autor nas upućuje na ono na šta bismo, kao roditelji, morali da obratimo pažnju i šta da preduzmemo. (Biljana Lajović, specijalista školske psihologije).

Centar za bezbedni internet „Klikni bezbedno“ osnovan je u januaru 2013. godine. Sajt na kome se javnost može informisati o rizicima i prednostima, kao i načinima odgovorne i bezbedne upotrebe informacionih i komunikacionih tehnologija jeste www.kliknibezbedno.rs, a za decu i mlade osmišljeni su i dostupni onlajn edukativni alati, igre i kvizovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: