Čuvena biografija Bitlsa i na srpskom

Srpsko izdanje čuvene biografije još čuvenije grupe Bitls, koju potpisuje britanski pisac i novinar Hanter Dejvis, naći će se širom Srbije u prodaji od 12. jula, u izdanju Lagune.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 11.07.2014.

15:12

Default images

Reč je o ključnom svetskom bestseleru koji je pronikao u suštinu “liverpulskih buba” i čiji je značaj rastao zajedno sa slavnim muzičarima od prvog objavljivanja do danas.

Hanter Dejvis je 1967. i 1968. uz Bitlse proveo osamnaest meseci kada su na vrhuncu moći definisali generaciju i promenili popularnu muziku.

Kao njihov jedini ozvaničeni biograf, imao je neponovljiv pristup ne samo Džonu, Polu, Džordžu i Ringu, već i njihovim prijateljima, porodicama i saradnicima. Prisutan u presudnom trenutku, on je sakupio čitavo blago intimnog i razotkrivajućeg materijala koji ovu klasičnu knjigu o Bitlsima još čini putokazom za sve druge biografe.

-- Pročitajte i Pola veka bitlmanije -- Dejvis je ostao blizak s članovima sastava i tako godinama imao pristup novim informacijama. U ovom izdanju, više od četrdeset godina od prvog objavljivanja, sadržan je materijal koji nikada ranije nije objavljen, iz autorovih arhiva, ali i od samih Bitlsa, što omogućava nov uvid u legendu o njima.

Hanter Dejvis (rođen 1936) britanski je pisac i novinar. Autor je mnogih knjiga, uključujući i jedinu autorizovanu biografiju Bitlsa. Pisao je i za decu i radio na autobiografijama poznatih fudbalera Vejna Runija i Pola Gaskonja.

Oženjen je spisateljicom Margaret Forster ("Dnevnik jedne obične žene", "Ostaviti svet za sobom"). Žive u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: