Britansko književno blago na internetu

Britanska biblioteka postavila je na stotine svojih najvrednijih književnih izvora na internet, od dela koje su sestre Bronte pisale u detinjstvu do beleški Vilijama Blejka.

Kultura

Izvor: Izvor: Tanjug

Subota, 17.05.2014.

12:54

Default images

Kako prenosi AP, novi vebsajt sadrži 1.200 rukopisa, dnevnika i pisama poznatih književnika romantizma i viktorijanskog doba, poput Čarlsa Dikensa, Vilijama Vordsvorda i Džejn Ostin.

Među delima za koje se očekuje da će privući najveću pažnju su kolekcija najranijih tekstova sestara Bronte, rana verzija drame "Važno je zvati se Ernest" Oskara Vajlda i beležnica sa crtežima i nacrtima pesama Vilijama Blejka.

Kolekcija, koja je predstavljena 16. maja, sadrži i originalna dokumenta iz doba u kojem su pomenuti autori živeli, poput isečaka iz novina ili poster iz 1838. godine za pozorišnu predstavu "Oliver Tvist", koji čitaocima treba da približe tu epohu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: