Jakšić dobitnik nagrade "Ana Frank"

Beogradski književnik i glavni urednik izdavačke kuće „Arte“, Miodrag Jakšić, jedan od dobitnika Međunarodne književne nagrade „Ana Frank“, koju u oblasti vrhunskog književnog stvaralaštva za decu i mlade dodeljuje Fondacija za kulturu i naučnu afirmaciju Makedonije i izdavačka kuća „Feniks“ iz Skoplja.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 07.04.2014.

20:30

Default images

Kako je saopštio žiri, koji je radio u sastavu prof.dr Vasil Tocinovski (predsednik ), doc.dr Hristo Petreski i mr Marina Mijakovska, nagradu "Ana Frank" dobili su Marija Todorova (Makedonija), Božidar Prosenjak (Hrvatska) i Miodrag Jakšić (Srbija).

Za Jakšić su naveli da je istaknut srpski pisac, autor velikog broja kniževnih ostvarenja za najmlađe, zastupljen je u više antologija i dobitnik je republičkih i međunarodnih nagrada za literaturno delo.

Najpoznata jenjegova poetska trilogija "Mali zmaj". Nagrada "Ana Frank" se ove godine dodeljuje peti put, a do sada su je dobili Krista Johansen (Kanada), Stana Smiljković (Srbija), Violeta Dimova (Makedonija), Tiodor Rosić (Srbija), Katja Ermenkova (Bugarska) i Dejan Aleksić (Srbija).

Ovogodišnji laureati će nagradu primiti za vreme Međunarodnog sajma knjiga u Skoplju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: