Knjigu Nikole Savića objaviće Italijani

Rođeni Beograđanin Nikola Savić pobedio je u italijanskom reality show programu Masterpiece i privoleo veliku italijansku izdavačku kuću da izda njegov roman prvenac o životu tinejdžera u novobeogradskim blokovima.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 05.04.2014.

19:29

Default images

Masterpiece je prvi show program u istoriji televizije u kome se ocenjuje talenat takmičara za pisanje. Reč je koprodukciji italijanske državne televizije RAI i FremantleMedia, produkcijske kuće koja je osmislila i realizovala popularni format X Factor.

Od pet hiljada pristiglih radova neobjavljenih pisaca, tokom višemesečne borbe za pažnju velikih igrača u svetu izdavaštva, međunarodno priznati književnici Karlo de Kataldo, Andre de Karlo i Taje Selasi izabrali su Savićev rukopis kao najbolji.
Konkurenti: Adelmo Monaæese, Nikola Saviæ i Agnese Pereto.
Njegov roman Bolji život (Vita Migliore) prati život Dekija, mladića koji odrasta između blokova Novog Beograda i italijanske provincije Venecije u vreme raspada bivše Jugoslavije.

Bompiani, druga najveća izdavačka kuća u Italiji, objaviće roman Bolji život u 100.000 primeraka, a prvi tiraž naći će se na policama knjižara od 16. aprila.

Nikola Savić je emigrirao u Italiju 1989. godine sa svojim roditeljima, ali se u poslednjih 20 godina ponovo vraćao i napuštao grad koji najviše voli - Beograd.

Diplomirao je komunikologiju na fakuletu slavnog književnika Umberta Eka. Trenutno živi i piše u Veneciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: