Početak rada Komisije za otkup knjiga

Prva ovogodišnja sednica Komisije za otkup knjiga za javne biblioteke u Republici Srbiji biće održana u petak, 4. aprila u sobi 105 Narodne biblioteke Srbije sa početkom u 12 časova.

Kultura

Izvor: Izvor: Press služba Ministarstvo kulture

Petak, 04.04.2014.

09:27

Default images

Komisiju za otkup knjiga sa mandatom od četri godine, koju je prošle godine formiralo Ministarstvo, čine: prof. dr Aleksandra Vraneš, dekan Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Ljiljana Marković, prodekan Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dr Miloš Ković, docent na katedri za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dr Miroslav Perišić, direktor Arhiva Srbije, dr Aleksandar Belić, direktor Instituta za fiziku u Beogradu, dr Jerko Denegri, profesor Univerziteta u penziji i Milan Vlajčić, filmski književni kritičar i književnik.

Rad Komisije za otkup knjiga za javne biblioteke na teritoriji Republike, kao i prethodne godine, biće otvoren za javnost.

Ministarstvo kulture i informisanja opredelilo je 120 miliona dinara, što je za 30 miliona više nego prethodne godine, tako da će za 178 javnih biblikoteka u Srbiji biti obezbeđeno i srazmerno više knjiga.

Na konkurs koji je raspisan je 10. februara prijavilo se 276 izdavača sa 3490 naslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: