"Žuta kabanica" ima najlepše korice

Magazin za promociju čitanja "Bookvar" proglasio je za najbolje korice knjige domaćeg autora u 2013. godini - korice romana "Žuta kabanica" Đorđa Bajića u izdanju Čarobne knjige.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.01.2014.

18:29

Default images

U konkurenciji su bila 24 naslova objavljena u prvom ili ponovljenom izdanju. U uži izbor ušle su korice knjiga "A ondak je letijo jeroplan nad Beogradom" Aleksandra Deroka - Dereta, "Smrt je neprovjerena glasina" Emira Kusturice - Štampar Makarije, "Još samo ovaj put" Maše Rebić i "Let" Vladimira Arsenijevića - Laguna, "Terezin sin" Vjerana Miladinovića Merlinke - Red Box i "Nije tačno sve što lepo zvuči" Leontine Vukomanović - Vulkan.

Odluku su doneli članovi žirija, grafički dizajneri Miroslav Pavlović i Jakov Ponjavić i čitaoci "Bookvara", koji su na Fejsbuk stranici tog magazina ocenjivali predložene radove.

Žiri je obrazložio da je na korici "Žute kabanice" odlično upotrebljena fotografija i da su smisleno implementirani vizuelni detalji koji jasno odražavaju sadržaj i žanr romana.

"Bookvar" je saopštio da je od danas dostupan novi broj magazina, koji na više od 100 strana donosi tekstove iz sveta književnosti i stripa, a sadržaj je dostupan na sajtu www.bookvar.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: