Noć knjige: Pisanim rečima protiv malera

U Beogradu i još 10 gradova u Srbiji, ali i u Crnoj Gori, baš na petak 13. decembarski dan, održana je tradicionalna, deveta po redu manifestacija "Noć knjige", koja je privukla veliki broj ljubitelja knjige.

Kultura

Izvor: Izvor: Tanjug

Subota, 14.12.2013.

09:41

Default images

Ispred knjižara Delfi i "Laguna", koje organizuju manifestaciju, još pre 17 sati počeli su da se formiraju dugački redovi ljudi "naoružanih" spiskovima koji su bili spremni da čekaju i po pola sata i duže kako bi kupili željene naslove po povoljnim cenama.

U knjižari Delfi SKC mladi, studenti, tinejdžeri, roditelji sa decom i stariji sugrađani tiskali su se ne bi li došli do željenog ili preporučenog naslova ili knjige za poklon.

Menadžerka "Lagune" za odnose s javnošću Vanja Gavrovski rekla je Tanjugu da su posetioci počeli da dolaze još pre 17 sati, a da se traže uglavnom knjige sa "Lagunine" top liste, kao što su Koeljov "Rukopis pronađen u Akri", roman Haleda Hoseinija "A planine ođeknuše", kao i knjiga Isidore Bjelice "Spas".
Foto: Tanjug / Filip Krainèaniæ
Po izlasku iz knjižare jedna sugrađanka rekla je da je kupila u Den Braunovu novu knjigu "Inferno" (Solaris), novi roman Paula Koelja "Rukopis pronađen u Akri" (Laguna) i knjigu Novaka Đokovića "Serviraj za pobedu".

Studentkinja Sandra je rekla da sadržaj njene kese čine mahom norveški pisci, a ljubiteljka knjiga Marina rekla je Tanjugu da se opredelila za knjige na engleskom - Tolkinovog "Hobita" i Trejsi Ševalije "Devojka sa bisernom minđušom".

Teodora i Mirjana kaže da su kupile roman Vladimira Pištala "Tesla, portret među maskama" (Agora), knjigu Isidore Bjelice "Spas" (Laguna)".

Studentkinja Emilija rekla je da je njen izbor te večeri bio Paulo Koeljo i da je za sada izabrala njegove dve knjige "11 minuta" (Paideia) i "Rukopis pronađen u Akri" (Laguna).
Foto: Tanjug / Filip Krainèaniæ
Povodom 4. rođendana Knjižare Delfi SKC, na početku manifestacije u Srećnoj galeriji SKC-a otvorena je izložba karikatura i ilustracija Dušana Petričića iz knjiga "Dijagnoza" i "Vidovite priče" (Ljubivoje Ršumović i Dušan Petričić). Izložba će biti otvorena do 25. decembra.

Popusti na "Lagunina" izdanja za jednu knjigu iznosili su 25 odsto, za dve 30, za tri 35, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popusti na naslove drugih izadavača su do 20 odsto, dok je u knjižari Delfi SKC važio popust i od 20 odsto za knjige na engleskom i francuskom jeziku.
Foto: Tanjug / Filip Krainèaniæ
Manifestaciji "Noć knjige" i ove godine su se priključile biblioteke koje su posetiocima nudile popuste na članarinu.

Kupovinom knjige u Noći knjige moguće je ostvariti popust od 50 posto na godišnju članarinu Biblioteke "Ilija M. Petrović" iz Požarevca, Narodne biblioteke "Radoje Domanović" iz Leskovca, Matične biblioteke "Ljubomir Nenadović" iz Valjeva, Narodne biblioteke Pirot, Biblioteke šabačke, Narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" iz Zrenjanina.

Popust u iznosu od 40 odsto na godišnju članarinu može se ostvariti u Narodnoj biblioteci "Radoslav Nikčević" iz Jagodine i Biblioteke Kruševac, dok popust od 30 dosto na godišnju članarinu nudi Matična biblioteka "Svetozar Marković" iz Zaječara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: