Prerano o kandidatima

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 28.11.2002.

14:45

Default images

Odluka Predsedništva Demokratske partije socijalista da za budućeg predsednika nove zajednice Srbije i Crne Gore kandiduje Svetozara Marovića, među ovdašnjim političarima uglavnom se ocenjuje kao preuranjen potez. Kao razlog se navodi činjenica da još uvek nije završen tekst Ustavne povelje.

"Verujte, to je neka žurba novinarska. Prerano je da se o bilo kakvim kandidatima sada raspravlja, jer jednostavno proći će više od dva meseca dok to dođe na dnevni red", kaže predsednik Veća građana Skupštine Jugoslavije Dragoljub Mićunović.

"DPS može da predlaže bilo koga. Prvo treba da se realizuju prethodne aktivnosti koje su uslov tome, a to je usvajanje Ustavne povelje, a nakon toga konstituisanje organa državne zajednice, pa tek onda personalni izbor rukovodstva te državne zajednice", smatra premijer Jugoslavije Dragiša Pešić.

"Mislim da je on jedan od najuglednijih članova DPS-a, a da to mesto pripada Crnoj Gori. To je očekivano i on je potpuno adekvatna ličnost za tu funkciju", rekao je predsednik Demohrišćanske stranke Srbije Vladan Batić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: