Sajam knjiga na B92 – sedmi dan

Prva subota ovogodišnjeg 57. Međunarodnog sajma knjiga očekivano će privući mnogo posetilaca, pa proverite u našem vodiču šta vredi posetiti, a uz to osvojite i vredne knjige i ulaznice za sajam.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 27.10.2012.

10:00

Default images

Jedan od najtraženijih naslove ove godine na Sajmu knjiga je nastavak memoara Bekima Fehmiua „Blistavo i strašno – drugi deo“. Tim povodom, na štandu izdavačke kuće Samizdat B92 od 14 do 17 časova u Hali 1, gostovaće supruga pokojnog glumca, glumica Branka Petrić i njegovi sinovi Hedon i Uliks Fehmiu. Izdavačka kuća Makondo iz Beograda će između 14 i 15:30 sati, predstaviti na svom štandu u Hali 4 novo, luksuzno izdanje klasika R. L. Stivensona "Čudni slučaj doktora Džekila i gospodina Hajda". Osim novog prevoda, Stivensonovo delo, koje spada među najznačajnija ostvarenja horor književnosti, obogaćeno je i pogovorom Dejana Ognjanovića, kao i novim ilustracijama Ivice Stevanovića, koji će ovom prilikom potpisivati svoje ilustracije i crtati posetiocima. O ovoj izdavačkoj knjizi i poduhvatu biće reči i u 19 časova u Multimedijalnoj Sali.

U sali Borislav Pekić od 14 časova biće održana prezentacija “Ana Frank – simbol sećanja i metod učenja”. O uticaju koji je ova znamenita devojčica imala na našu današnjicu, kao i o tome šta možemo da naučimo iz njenog primera govoriće Nevena Bajalica, istoričarka iz Amsterdama, saradnik međunarodnog odeljenja Fondacije “Ana Frank”. Proslavljeni mađarski pisac Peter Zilahi, jedno od najznačajnijih imena savremene mađarske književnosti, potpisivaće svoje knjige i družiti se sa čitaocima od 17 časova na štandu Geopoetke.

Na štandu izdavačke kuće Alnari danas će gostovati brojni pisci čije smo knjige poklanjali prethodnih dana. Tako ćete od 12 do 14 sati moći da se upoznate sa Ljudmilom Filipovom, sledeća dva sata rezervisana su za Kolina Falkoner, potom do 18 časova knjigu potpisuje Gordana Kuić dok je perod od 19 do 20 sati rezervisan za nagrađivanog španskog pisca Havijera Mora.

Ako vam se dopada neki od naših današnjih poklona, potrebno je da budete najbrži i tačno odgovorite na pitanje: Koja izdavačka kuća je na ovogodišnjem sajmu proglašena najboljim izdavačem u 2012. godini? Tačan odgovor pošaljite na karte@b92.net, ostavite ime, prezime, broj kontakt telefona, a naslovu porukeobavezno upišite "Sajam knjiga" a u tekstu naznačite da liželite knjigu ili ulaznice za sajam.

Sve događaje u vezi sa 57. Međunarodnim sajmom knjiga u Beogradu možete pratiti u našoj temi"Sajam knjiga na B92: Od A do Š". Ovogodišnji sajam održava se upravo pod sloganom "Od A do Š" i trajaće do nedelje, 28. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: