Alnari na Sajmu sa 200 naslova

Izdavačka kuća Alnari i ove godine se sa blizu 200 novih naslova pojavljuje na najvećoj smotri pisane reči, a od 21. do 28. oktobra 2012. godine u hali 1 i 4 na svom štandu predstaviće najaktuelnija dela strane i domaće književnosti.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2012.

15:53

Default images

Uz mnogobrojne sajamske popuste i akcije, ova izdavačka kuća najvila je i gostovanja omiljenih pisaca, ali i novih autora, koji su svoje mesto našli u ovoj izdavačkoj kući.

Gosti Alnarija tokom Sajma biće tri istaknuta strana pisca: Kolin Falkoner, Havijer Moro i Ljudmila Filipova. Jedna od najtiražnijih domaćih književnica, Gordana Kuić, pojavljuje se ove godine sa novom knjigom, a Alnari je započeo i novu ediciju - romansirane biografije poznatih, a prvu knjigu iz edicije predstaviće na ovogodišnjem Sajmu knjiga.

Kolin Falkoner, čija je knjiga "Sulejman Veličanstveni - Sultanov harem" bila apsolutni hit ove godine, našoj publici će se predstaviti novom knjigom "Anastazija".

Havijer Moro dolazi s novim naslovom "Carstvo, to si ti". Ova knjiga je nagrađena najprestižnijom španskom književnom nagradom - Premio Planeta - za 2011. godinu.

Mlada bugarska bestseler autorka Ljudmila Filipova, dobitnica nagrade "Žena godine 2011", prvi put se sa svojim romanom "Staklene sudbine" pojavljuje u Srbiji.

Autorka bestseler romana, Gordana Kuić, predstavlja devetu knjigu - zbirku priča "Sa druge strane noći". Radnja ovih priča obuhvata period od šest vekova, od 15. do 21. veka.

Suzana Mančić će se publici predstaviti romansiranom biografijom "Neukrotivo srce" koja "predstavlja priču o životu jedne od najintrigantnijih ličnosti SFRJ", piše u saopštenju izdavača.

Pored gostujućih pisaca, Alnari najvaljuje i nove naslove popularnih pisaca koje voli domaća publika. Tako će se na Sajmu pojaviti novi roman Gijoma Musoa "Sedam godina kasnije", Salmana Ruždija "Klovn Šalimar", Amande Kvik "Sumnjiva igra", Nore Roberts "Istinite laži", kao i novi nastavak knjige "Mračna kula - Vetar kroz ključaonicu" Stivena Kinga i knjiga "Dalas 63". Ljubitelje knjige "Noćna straža", obradovaće još jedan nastavak, pod nazivom "Nova straža" Sergeja Lukjanjenka, Ajše Kulin potpisuje uzbudljivu priču "Zbogom", Džejms Redfild donosi četvti deo "Celestinskog proročanstva" - "Dvanaesti uvid", a biće predstaveljena i knjiga Donata Karizija "Šaptač".

Ljubitelje trilera očekuje novi naslov iz Danske "Žena u kavezu",čiji je autor Jusi Adler-Olsen.

Čitaoci koji vole književne klasike na Sajmu će moći da upotpune biblioteku knjigama "Razum i osećajnost" i "Gordost i predrasuda" Džejn Ostin i "Kraj jedne ljubavne" priče Grejama Grina, najavljuju iz Alnarija.

Sve o ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu čitajte u posebnoj temi OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: