Bin Laden bolji od erotike

Knjiga “No Easy Day” koja govori o ubistvu teroriste Osame bin Ladena, prošle sedmice bila je najprodavanija u SAD, svrgnuvši sa trona erotski roman “Pedeset nijansi: Siva”.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

12:44

Default images

Memoari autora Marka Ovena (čije je pravo ime Met Bisonet), jednog od učesnika u akciji hapšenja i ubijanja vođe Al Kaide, objavljeni su 4. septembra i na prečac su osvojili SAD, prenosi magazin “Time”.

Nakon aktivne promocije kroz medije ta knjiga dospela je na vrh liste najprodavanijih izdanja sajta “Amazon”, kojom je prethodnih meseci vladala knjiga “Pedeset nijansi: Siva”.

Zanimljivo je da je Ovenova knjiga najavljena pre više od mesec dana i krajem avgusta se našla među deset izdanja sa najviše naručenih primeraka u pretprodaji. Ipak, tokom sedmice od 4. do 11. septembra mediji su svakodnevno govorili o knjizi povezujući je sa obeležavanjem godišnjice terorističkih napada na SAD iza kojih stoji Al Kaida.

Osim na listi sajta “Amazon”, knjiga se našla i na vrhu liste časopisa “USA Today”. Planirano je da prvo izdanje memoara broji trista hiljada primeraka, ali je zbog velikog interesovanja u pretprodaji, tiraž doštampan na više od pola miliona primeraka, piše “USA Today”.

I na novom izdanju liste bestselera časopisa “New York Times”, koja će biti objavljena 23. septembra, prvo mesto zauzeće “No Easy Day”.

Zanimljivo je i to da elektronska verzija knjige nije izazvala veliku pažnju, pa tim područjem i dalje vlada roman “Pedeset nijansi: Siva”, koji na vrhu provodi već dvadesetu nedelju. Taj prvi deo trilogije “Pedeset nijansi” autorke E.L. Džejms, oborio je sve rekorde prodaje sa obe strane Atlantika. Knjiga, koju su najviše kupovale žene srednjih godina, zbog svog lascivnog sadržaja u medijima je dobila naziv “erotika za mame”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: