Novi “Gradac” posvećen džezu

U susret 28. Beogradskom džez festivalu u četvrtak u 19h će u Domu omladine Beograda biti predstavljen novi brojh časopisa “Gradac” posvećen džezu, najavio je DOB.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

16:48

Default images

O novom broju časopisa govoriće priređivač izdanja Milan Alimpijević, džez kritičar i umetnički direktor Beogradskog džez festivala Voja Pantić i novinar i publicista Milan Vlajčić.

Izdavačka kuća “Gradac” nastala je oko istoimenog časopisa koji je za četvrt veka svog postojanja oformio krug čitalaca čija su interesovanja književnost, likovna umetnost, religija, egzaktna i alternativna znanja.

Nastao u poslednjoj četvrtini jednog uzbudljivog i kontraverznog stoleća, ovaj izdavač je orijentisan prema autorima koji razmatraju krizu sveta, njegove protivrečnosti, surovost ideologija, čovekovu usamljenost i raspad temeljnih vrednosti čovečanstva, navedeno je u najavi.

Izdavačka kuća “Gradac” dobila je nagradu “Grigorije Vozarević” kao najbolji izdavač u 2001. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: