U Beču održano “Veče krimića“

Manifestacija "Veče krimića," koje se već osam godina održava u Beču, ove godine je okupila poznate svetske autore kriminalističkih romana, koji su na više od 50 mesta u glavnom gradu Austrije čitali svoja ostvarenja pred zaljubljenicima ovog književnog žanra.

Kultura

Izvor: Beta

Sreda, 19.09.2012.

15:41

Default images

U 54 kafića u Beču pisci kriminalističkih romana, među kojima Austrijanci Eva Rosman i Andraes Pitler, Šveđanin Arne Dahl i Danac Jusi Adler Olsen su 18. septembra čitali delove svojih romana, a bečka publika imala je prilike da upozna i Amerikanca Danijela Vudrela, po čijem je romanu "Zimska kost" 2010. godine napravljen istoimeni film.

Kako navodi agencija Frans pres, organizatori su se nadali da će ove godine biti premašen prošlogodišnji rekord, kada je 27.000 ljudi prisustvovalo književnim večerima na kojima su gosti bili poznata američka spisateljica Meri Higins Klark, Danijel Dep i Britanac Simon Beket.

"Ova manifestacija je fantastična", rekla je Sabine Hausvirt, koja je došla na veče kojem je pristvovao i Danijel Vudrel.

"Volim njegov humor, njegove opise, on toliko ima duha", kazala je ona.

Nemački izdavač Jirgen Kil je rekao da vlada ogromno interesovanje za skandinavske kriminalističke romane, posebno za trilogiju "Milenijum" švedskog pisca Stiga Lašona.

"Živimo u vremenu ogromnog tehnološkog razvoja, gde preovladava racionalnost i mnogima nedostaje nešto misteriozno, neobjašnjivo, nešto što nije u potpunosti jasno", rekao je on.

Manifestacije inspirisane književenim večerima u Beču održavaju se i u Minhenu, a sličan događaj biće organizavan danas, 19. septembra u Berlinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: