Pisac Ričard Bah u teškom stanju

Pisac Ričard Bah, autor knjige "Galeb Džonatan Livingston", nalazi se u teškom stanju nakon udesa koji je pretrpeo u državi Vašington, kada se srušio njegov mali avion kojim je lično upravljao.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 01.09.2012.

22:49

Default images

Njegov sin Džejms Bah rekao je za AP da je njegov otac bio na putu da poseti prijatelja na ostrvu San Huan u petak, 31. abgusta, kada je prilikom sletanja zakačio dalekovod i srušio se. On kaže da je pisac, koji je bio sam u avionu, pretrpeo povredu glave i slomio rame i da se smatra da je u teškom stanju.

Ričard Bah je strastveni letač koji je o letenju pisao u svojim knjigama. Pored "Galeba", neke od njegovih popularnih knjiga su i "Most preko večnosti", "Jedno", "Iluzije". Ričard Bah, potomak čuvenog kompozitora Johana Sebastijana Baha, rođen je 1936. u Ouk Parku, u Ilinoisu.

Njegova istinska strast su avioni (posvetio im je ceo život), ali je širom sveta poznat kao pisac izuzetno popularnih knjiga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: