Počinju šetnje “tragom” pisaca

Ciklus “Književni vodič kroz Beograd”, obilazak beogradskih adresa koje ”pričaju priču” o životu i delu pisca, počinje 1. juna, a u novoj sezoni posvećen je piscima Bori Stankoviću, Stevanu Sremcu i Branku Ćopiću.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 25.05.2012.

18:35

Default images

U dvočasovnim besplatnim šetnjama zainteresovanima će biti prestavljena najzanimljivija mesta u Beogradu, vezana za život i rad trojice znamenitih srpskih pisaca.

Posetioci će otkriti kako se Ćopić štitio da ga ne uhapse, gde je Sremac bacao kamen sa ramena, kako je Bora Stanković pevao i druge zaboravljene i nepoznate zanimljivosti iz beogradskog života tih autora.

Šetnja posvećena Bori Stankoviću na programu je u petak 1. juna, 22. juna i 13. jula, a okupljanje je u Kalemegdanskom parku kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj.

Sa životom Stevana Sremca upoznavanje je predviđeno 8. i 29. juna i 20. jula, a polazak je u Knez Mihailovoj ulici ispred Likovne galerije Kulturnog centra Beograda.

Upoznavanje sa Beogradom Branka Ćopića je 15. juna i 6. i 27. jula, a okupljanje je kod fontane "Vrelo života" ispred Beograđanke.

Svake srede u 18.00 sati (od 30. maja do 25. jula) biće organizovane šetnje Tragom Ive Andrića, povodom godine jubileja tog pisca, a okupljanje je ispred spomen muzeja na Andrićevom vencu.

Za taj program prijavljivanje je obavezno, a informacije i ostali detalji dostupni su na broj telefona 066/056 906.

Prethodnih godina realizovane su mnoge šetnje “tragom” pisaca, među kojima su Dositej Obradović, Branislav Nušić, Danilo Kiš, Đura Jakšić, Isidora Sekulić i drugi. (Intervju sa autorom “kulturnih šetnji” Jovom Anđićem pročitajte ovde).

Ciklus "Književni vodič kroz Beograd organizuje Centar za kulturne inicijative "Kulttura" uz podršku Grada Beograda i Sekretarijata za kulturu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: