Srpski aforizmi uz Dantea i Frojda

Antologija aforizama autora iz cele Evrope pod nazivom “Mudrost Evrope (od Dantea do Frojda)” objavljena je početkom decembra u Rusiji, a u njoj su se našli i brojni aforizmi srpskih autora.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 11.12.2011.

11:47

Default images

“Mudrost Evrope” priredio je Vladimir Šojher, a antologiju je objavila izdavačka kuća “Veče” iz Moskve, saopštio je Beogradski aforističarski krug. U knjizi se nalazi više hiljada izjava, maksima, aforizama i misli filozofa, umetnika, književnika, naučnika, vojskovođa i političara, starih i do hiljadu godina.

Dante Aligijeri, Baruh Spinoza, Imanuel Kant, Johan Volfganag Gete, Fridrih Šiler, Gustav Flober, Fridrih Niče, Artur Šopenhauer, Alber Kami, Žan-Pol Sartr, Umeberto Eko, Oskar Vajld i Sigmund Frojd predvode dugačak spisak autora koji se se našli u antologiji,

Osim njih, u knjizi su zastupljeni i domaći autori Ivo Andrić, Aleksandar Baljak, Vladimir Bulatović Vib, Milovan Vitezović, Rastko Zakić, Petar Lazić, Dušan Radović, Zoran Rankić, Slobodan Simić, Vitomir Teofilović, Branislav Crnčević, Aleksandar Čotrić i drugi.

Aforizmi su tematski svrstani u desetak poglavlja kao što su: “Odnos prema životu”, “Čovek”, “Istina”, “Moral”, “Ljubav i brak”, “Država”, “Politika”, “Istorija”…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: