Vulkan priprema dobrotvorni vikend

U beogradskim knjižarama "Vulkan" od 9. do 11. decembra biće održan vikend humanitarne prodaje knjiga, uz mnoge popuste i poklone.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2011.

17:47

Default images

Početku prodaje knjiga u 18 časova ispred knjižare "Vulkan" u Šoping centru Ušće, prisustvovaće ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković. Deo prihoda od prodaje biće upućen Fondaciji "Spasimo decu - Aleksa Panća", koju podržava Ministarstvo omladine i sporta.

Organizatori akcije u knjižarama "Vulkan", najavili su poklon knjigu uz svaku kupovinu, kao i više od sto naslova izdavača "Alnari" i "Mono & Manjana" koji će se prodavati po cenama od 199 i 299 dinara. Kupcima "Alnarijevih" knjiga obezbeđeni su slatki Bambi pokloni.

Specijalni gosti biće mališani iz hora Muzičke radionice "Mari Mari", a među gostima koji će svojim prisustvom podržati akciju su legende sporta Svetlana Kitić, Aleksandar Šoštar, Vanja Grbić i Dane Korica, kao i javne ličnosti Vesna Dedić, Ivana Mihić, Jellena, Dule Nedeljković, Zoe Kidah, dr Feelgood, Danijela Jankov i drugi.
Ministarstvo omladine i sporta, zajedno sa roditeljima nastradalog dvanaestogodišnjeg karatiste Alekse Panće, pokrenulo je kampanju "Spasimo decu", kako se tragedija koja je zadesila njihovu porodicu, ne bi desila drugima.

Aleksa Panća poginuo je u saobraćajnoj nesreći kod Žagubice, kada se prevrnula prikolica u kojoj su bili članovi Karate kluba "Japan" iz Beograda.

"Ovakva tragedija više ne sme da se ponovi i izuzetno mi je drago da ćemo narednog vikenda imati mogućnost da kao ljudi pokažemo dobrotu i da kupovinom barem jedne knjige pomognemo onima koji su naša budućnost", izjavila je ministraka sporta Snežana Samardžić Marković.

Fond ima za cilj da raznim akcijama skrene pažnju roditeljima o svim stvarima na koje treba da obrate pažnju kada njihovo dete odlazi na sportska takmičenja ili pripreme. U petak će otvaranju akcije prisustvovati roditelji nastradalog mladića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: