Milion evra za otkup knjiga

Ministar kulture, informisanja i informacionag društva Predrag Marković izjavio je u Užicu da je upravo objavljen konkurs za otkup novih izdanja za 2011. godinu i da je izvesno da opredeljeni novčani iznos u te svrhe neće biti manji od prošlogodišnjih million evra.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2011.

10:22

Default images

"Meni je bilo lako naći način da se, kroz rabat, ne dupliraju sredstva koja država iz budzeta već izdvaja, jer nije cilj konkursa pomoći izdavačima,već bibliotekama", istakao je ministar Marković.

On je naglasio da je tri puta više knjiga od istog novca građana stiglo u biblioteke i rekao da će isti princip biti primenjen i ubuduće.

"Razlika je jedino što je sada u okviru konkursa predviđeno da ono što država izdvaja mora ugovorno da stigne u biblioteke, a ne da se to još jednom ponovo otkupljuje", rekao je Marković.

Ministar je naglasio da je, iako budzet još nije usvojen, izvesno da sredstva niće biti manja od prošlogodišnjih million evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: