Preminuo Borivoje Karapandžić

Istoričar i književnik Borivoje M. Karapandžić (90) preminuo je 29. aprila u Klivlendu, potvrdila je agenciji Beta njegova porodica.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 30.04.2011.

12:29

Default images

Karapandžić je u SAD emigrirao u junu 1950. godine, a pre toga je bio u logorima za emigrante u Italiji i Nemačkoj. Za čoveka godine Srpskog narodnog saveza proglašen je 1986., a priznanje za celokupno životno delo grada Klivlenda dobio je 1988 godine.

Godinu dana kasnije izabran je za počasnog člana Udruženja književnika Srbije.

Borivoje M. Karapandžić rođen je 17. juna 1921. godine u Valjevu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Bijeljini, gde mu je otac službovao. Diplomirao je na učiteljskoj školi u Šapcu.

Biće sahranjen u Klivlendu, gde je svojevremeno radio kao ovlašćeni geometar pošto je prethodno završio Zemljišnu inženjersku školu. U braku sa Ljiljanom Nešić iz Beograda imao je šestoro dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: