Breeze, Nina ili AK idu na Eurosong

Na ovogodišnjem izboru srpskog predstavnika za Pesmu Evrovizije nadmetaće se grupa Breeze sa pesmom "Ring, ring, ring" kompozitora Kornelija Kovača, mlada pevačica Danica Radojičić Nina koja će izvesti pesmu "Čaroban" Kristine Kovač i Aleksandra Kovač sa svojom pesmom "Idemo dalje".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 17.02.2011.

01:09

Default images

Takmičarske kompozicije biće premijerno izvedene 26. februara u emisiji "Pesma za Evropu", u direktnom prenosu iz studija RTS u Košutnjaku. Pobednik će biti izabran SMS glasovima publike, tokom trajanja emisije. Sa jednog broja telefona moguće je poslati do 10 poruka. Prenos emisije gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS od 21 sat, kao i na zvaničnom evrovizijskom sajtu.



Grupu Briz (Breeze) čine bivši član Vampira, gitarista i pevač Aleksandar Eraković, gitaristi Radovan Spasojević i Nikola Dundjerović, basista Marko Ćalić i bubnjar Damjan Dašić, iznikli su iz "Bitls" (Beatles) tribjut sastava Bestbit (Bestbeat), a jesenas su se oglasili prvim singlom "Uhvati zrak". U pesmi "Ring, ring, ring" na muziku Kornelija Kovača, stihove i aranžman su uradili Eraković, Dašić i Ćalić.
Izvođač pesme "Čaroban" autorke Kristine Kovač je Danica Radojičić Nina, koja je vokalni izvođač od detinjstva, višestruki je pobednik takmičenja Dečijeg kulturnog centra "Zlatna sirena" i "FEDEMUS", učesnik brojnih muzičkih festivala u zemlji i regionu. Ona je i pevačica benda Legal Sex Department. Aranžman za pesmu "Čaroban" uradili su Kristina Kovač i Ante Gela.

Aleksandra Kovač će izvesti svoju pesmu "Idemo dalje", koju je komponovala na tekst svoje majke Spomenke Kovač. Aranžman su uradili Aleksandar Filipović, Roman Goršek i Aleksandra Kovač.

Takmičenje za "Pesmu Evrovizije 2011" biće održano u Dizeldorfu u Nemačkoj od 10. do 14. maja, a Srbija nastupa u prvom polufinalu 10. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: