Zrenjaninski rokenrol u muzeju

Izložba „Od Tihuane do Tetka Ane“ koja predstavlja zrenjaninsku rokenrol scenu biće otvorena 13. decembra u Narodnom muzeju Zrenjanin.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.12.2010.

13:47

Default images

„Izložba je posvećena svima onima koji su bili deo zrenjaninske rokenrol priče, kao i Đorđu Vojnoviću (1949-2008), novinaru Džuboksa koji je bio njen protagonista i promoter“, navodi se u saopštenju muzeja.

„Od Tihuane do Tetka Ane“ provešće posetioce kroz rokenrol scenu u Zrenjaninu tokom šezdesetih i sedamdesetih godina godina prošlog veka. Postavka uključuje brojne instrumente i muzičku opremu (gitare, pojačala, bubnjevi...), radio aparate, magnetofone, gramofone, crno-bele televizore, džuboks-aparat Wurlitzer, ploče, plakate i sl.
Igranka u zrenjaninskoj Hali sportova
„Ova izložba strogo adresovana na Zrenjanin vraća nas slikama, dokumentima, artefaktima, sačuvanom tehnologijom i dragocenom memorabilijom na mirišljava isparenja zemlje natopljene zvukom mladosti za koja smo naivno verovali da je večna. Danas, matori i pobeđeni, znamo - večni su samo snovi iz soba detinjstva“, napisao je novinar Peca Popović u uvodnom tekstu kataloga za izložbu.

Autori izložbe su kustoskinja Narodnog muzeja Zrenjanin, Olivera Skoko i organizator pozorišta „Atelje 212“, Milenko Adamov. Izložba se realizuje uz pomoć Ministarstva kulture Republike Srbije i biće otvorena do 31. januara 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: