White Lies u Beogradu 2. decembra

Britanski alternativni dark-pop sastav White Lies održaće svoj prvi koncert u Srbiji 2. decembra u Studentskom kulturnom centru Beograda, saopštio je promoter "Long play".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 09.09.2010.

13:28

Default images

Trio iz londonske četvrti Iling probio se pre dve godine u Britaniji singlovima "Unfinished Business", "Death", "To Lose My Life" i "Farewell to the Fairground", dok je debi album "To Lose My Life...", objavljen u januaru 2009. godine, odmah došao na prvo mesto britanske top liste.

Muziku White Lies karaterišu poletan stadionski zvuk nalik bendovima Simple Minds ili Killers, neki kritičari primećuju da podsećaju na Editors ili Joy Division, dok je mračne stihove, koji često govore o smrti i gubitku, muzički časopis NME opisao kao: "Nick Cave sreće Edgar Allan Poa“.

"Nisu sve naše pesme o umiranju! Mislim čak da je priroda naše muzike uglavnom u kontrastu sa stihovima. Mislim da je dosta (naše) muzike skoro euforično i da 'podiže'", kaže pevač i gitarista Harry McVeigh.

Uz njega bend čine basista Charles Cave i bubnjar Jack Lawrence-Brown, a do sada su nastupali u televizijskim emisijama "Later... with Jools Holland" i "Late Show with David Letterman".

Svirali su i na velikim festivalima "Oxegen“, "T in the Park“, "Glastonbury“, "Isle of Wight“, "Lollapalooza“, bili su pregrupa na turnejama bendova Kings of Leon i Coldplay, a očekuje ih nastup 11. septembra ispred benda Muse na londonskom Wembley-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: