Goblini se "Lunom" vraćaju na scenu

Pank sastav Goblini pred povratničku turneju koja počinje koncertom 13. avgusta na "Šabačkom letnjem festivalu" (ŠLF) objaviće u sredu kao radijski singl novu pesmu "Luna".

Kultura

Izvor: Izvor: Beta

Utorak, 03.08.2010.

17:06

Default images

Basista Vladislav Kokotović rekao je da će se "Luna" uz još jednu novu pesmu "Kao da" naći i na CD singlu, koji bi trebalo da bude objavljen iduće nedelje pod naslovom "Crno na belo", u produkciji Studentskog kulturnog centra Novog Sada i ŠLF-a.

Kokotović je otkrio da je "Kao da" stara pesma još iz vremena trećeg albuma "U magnovenju" (1996), dok je "Luna" nova pesma nastala u maju na prvoj probi koju je bend održao posle devet godina pauze.

"'Luna' je nastala, uz neke razmene tekstova i ideja mejlom, direktno na prvoj probi. Izašla je iz nas bez preteranog rada. U trenutku je isplivala cela pesma. Za deset minuta. Mislim da će 'Luna' pokazati ljudima kako bi zvučali Goblini da sve vreme postoje", rekao je Kokotović.

Prema njegovim rečima, "Luna" upozorava na problem narkomanije kroz priču o lepoj gradskoj devojci "koju droga uzima pod svoje".

Pored Šapca 13. avgusta, Gobline na povratničkoj turneji očekuju nastupi 27. avgusta na "Danima piva" u Zrenjaninu, 28. avgusta na "Adrenalin festivalu" u Beogradu, a potom 2. septembra u Ljubljani, 3. septembra u Kočevju i 4. septembra u banjalučkom klubu "DFK".

Kokotović upozorava da su to za sada jedini planirani koncerti u ovoj godini, i da je neizvesno kada će se ponovo pružiti prilika Goblinima da ponovo zajedno zasviraju, zbog obaveza pevača Branka Golubovića-Goluba, koji kao humanitarni radnik u oktobru odlazi na misiju u Pakistan.

Bend se razišao u junu 2001. godine posle koncerta u Zagrebu, jer članovi više nisu mogli uskladiti međusobne obaveze ponajviše zbog Golubovića, koji se već tada opredelio za uporedni posao humanitarca, koji ga je poslednjih godina bio odveo u Avganistan i Šri Lanku.

"Golub je tada bio na relaciji 'ujutro u Kninu, sutra u Vranju, a između bi morao na probu'. U jednom trenutku smo shvatili da ne možemo dalje. Trenutno živi u Gruziji, i pošto se približio Srbiji i ima neko slobodno vreme, odlučili smo da napravimo par koncerata koliko nam vreme dozvoljava", istakao je basista.

U postavi Golubović, Kokotović, bubnjar Milan Arnautović, gitaristi Alen Jovanović i Saša Šetka, obnovljeni Goblini zvuče "kao da nije prošlo devet godina, već devet dana godišnjeg odmora".

Kokotović ne isključuje mogućnost da se Goblini ponovo sastanu i iduće godine.

"Nismo završili celu priču, a dokle će nas nova kombinacija odvesti niko ne zna. Pre dve godine rekao bih da nema nikakve šanse da se ponovo okupimo. Idemo sada polako i videćemo šta nam život nosi. Čim se Golub približi na 5.000 kilometara Srbiji, mi radimo", rekao je Kokotović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: