Karmacoma najzad uživo u Beogradu!

Britanski sastav Massive Attack u petak uveče je pred više hiljada posetilaca "Beogradske arene" izveo najveće hitove dvodecenijske karijere, na koncertu održanom u okviru devetog "Beck'sperience".

Kultura

Izvor: B92

Subota, 26.06.2010.

10:02

Default images

Posle nastupa na novosadskom festivalu Exit pre nekoliko godina, Britanci su se vratili u Srbiju za prvi koncert u Beogradu, što nije propustio da napomene Grant Marshall zahvalivši Beograđanima što su došli da čuju Massive Attack.

Pred oko 9000 gledalaca, predvođeni osnivačima Marshallom i Robertom Del Najom, uz dve pevačice - Martina Topley-Bird i Deborah Miller i legendarnog Horacea Andyja - mnogoljudni bend je jednoipočasovni koncert počeo oko 22.30 pesmama "Babel", "Risingson", "Girl I Love You", a najbolji odziv publike bio je kasnije uz "Teardrop", "Safe From Harm" i naročito "Angel".

Sastav iz Bristola, koji se proslavio osobenim spojem elektronske plesne muzike sa hip hopom, regeom i soulom, u medijima prozvanim "trip hop", beogradski koncertni debi je okončao nešto iza ponoći na bis pesmama "Splitting the Atom", "Unfinished Sympathy", "Karmacoma" i "Atlas Air".

Massive Atack je u Beograd došao u okviru svetske turneje povodom novog albuma "Heligoland". "Beck'sperience" je etiketa koja uz sponzorstvo Apatinske pivare svake godine dovodi uglavnom inostrane izvodjače elektronske i plesne muzike u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: