Massive Attack večeras u Areni!

Kultni bristolski sastav Massive Attack priprema jedinstveno vizuelno iskustvo posetiocima koncerta večeras u "Beogradskoj areni" od 20h.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 15.06.2010.

13:50

Default images

Massive Attack dolaze sa spektakularnom produkcijom na deveti Beck'sperience 25. juna. Set lista na Heligoland turneji već je poznata, a publiku očekuje izvođenje kultnih numera i izuzetni vizuelni doživljaji.

"Ne možete da ne čeznete za hrabrošću, duhom i posvećenosti koju uživo pružaju spektakularni Massive Attack", navodi britanski list Guardian u izveštaju sa jednog od ovogodišnjih koncerata bristolskog sastava u čuvenoj londonskoj dvorani Hammersmith Apollo. Posle britanske prestonice, Massive Attack su održali i turneju po Severnoj Americi, a do jeseni ih očekuje preko 30 koncerata, među kojima će po prvi put u istoriji benda nastupiti u Beogradu. Zanimljivo je da će predah na turneji imati upravo u glavnom gradu Srbije gde je planirano da se zadrže čak tri dana.

Ekipa koju predvode Robert Del Naja i Grant Marshall broji 32 člana među kojima su muzičari, menadžment i tehnički inženjeri koji imaju zadatak da zajedno sa domaćim ekspertima pripreme atraktivnu produkciju Heligoland turneje. Bina na kojoj će Massive Attack nastupiti u Areni široka je 20 a duboka 12 metara, a na njoj se nalaze tri platforme za bubnjeve i klavijature, te više od 100 rasvetnih uređaja različitih karakteristika koje povezuje kompjuterska kontrola u sinhronizaciji sa zvukom.



Binom dominira veoma upečatljiva video instalacija visoka 3 i široka čak 14 metara. Ovaj neobični ekran, čija je ukupna težina čak 3375kg, sastavljen je od specijalnih LED panela prestižne kompanije Barco koja će realizovati vizuelni deo otvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Massive Attack na LED ekranu pored ostalog ispisuju i aktuelne naslove iz medija koje publika širom sveta prepoznaje kao vrlo angažovane poruke benda.

Del Naja i Marshall obično povezuju globalne poteze sa lokalnim posledicama, a bristolski umetnici već su tražili savetovanje oko pojedinih naslova iz srpskih medija koje će upotrebljavati 25. juna u Areni i tek tad biće poznato šta su spremili za deveti Beck'sperience. Ipak, vrhunac svakog koncerta dolazi sa desetominutnim izvođenjem pesme "Atlas Air" kada se na ekranima iscrtava trodimenzionalna planeta Zemlja i vrlo prepoznatljivi globalni logotipi protiv kojih se Del Naja demonstrativno bori na sceni.

Pored pomenute pesme, na set listi se nalaze i najveći klasici iz dvodecenijske karijere benda kao ¹to su "Karmacoma", "Teardrop", "Angel", "Inertia Creeps" ili produžene verzije kultnih "Safe From Harm" i "Unfinished Sympathy" koje peva fantastična Deborah Miller. Autorski tandem Robert "3D" Del Naja i Grant "Daddy G" Marshall karakteristični Massive Attack zvuk uživo kreiraju uz dvojicu perkusionista, gitaristu, basistu, klavijaturistu i programera. Uz Del Naju i Marshalla, na koncertu pevaju i rege veteran Horace Andy, te prva dama trip-hopa Martina Topley-Bird koja će ujedno imati i solo nastup sa bendom kao predgrupa za Massive Attack.



Po nepodeljenom mišljenju kritike, aktuelni album i turneja "Heligoland" u okviru koje Massive Attack dolaze na deveti Beck'sperience, predstavljaju bristolske umetnike na vrhuncu dvadesetogodišnje karijere. Ulaznice za Beck'sperience prodaju se na blagajnama Beogradske arene i Kard servisa, Bilet servisa i Gigstiksa po cenama od 2190 za parter i 2690 dinara za tribine.

Apatinska pivara u saradnji sa Udruženjem taksista „Lux taxi“, drugu godinu za redom nastavlja sa realizacijom društveno odgovorne akcije „Kad pijem - ne vozim“ koja ima za cilj da podigne svest javnosti o značaju umerene konzumacije i rizičnosti kombinovanja pića i vožnje. Tako će u noći održavanja devetog po redu serijala Beck’sperience-a, u periodu od 20:30 časova u petak, 25. juna do 06:00 časova 26. juna, „Lux taxi“ svim ljubiteljima zvuka Massive Attack-a dati dodatni popust od 10% na cenu vožnje na relaciji od i ka Beogradskoj Areni. Popust od ukupno 20% na vožnju, može ostvariti svaki posetilac festivala uz pokazivanje Becks’perience ulaznice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: