Santana neće svirati u Izraelu

Poznati muzičar Carlos Santana izjavio je u Rabatu da za sada ne može održati koncert u Izraelu, zbog straha i tenzije između Izraelaca i Palestinaca.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 29.05.2010.

16:02

Default images

Santana je izjavio da ne može održati koncert tamo gde se sprovode pogubljenja. „Ići ću u Izrael kada bude bilo manje tenzija, manje konflikta i manje straha između njih i Palestinaca“, izjavio je gitarista na konferenciji za novinare održanoj pred njegov koncert u Rabatu.

„Ono što oni (izraelske vlasti) rade nije konstruktivno i sam bog ne bi nikada otišao u Izrael u ovakvoj situaciji“, rekao je Santana, za kojeg se smatra da je jedan od najboljih savremenih gitarista. Ipak, on je naglasio da koncert nije otkazan, već samo odložen.

Santana je u Rabatu nastupio 28. maja, u okviru festivala Mawazine, koji je ove godine okupio muzičare poput Eltona Johna i B.B. Kinga, a festival će zatvoriti Sting.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: