Milan Stanković na Pesmi Evrovizije

Milan Stanković sa pesmom Gorana Bregovića "Ovo je Balkan" predstavljaće Srbiju u maju na "Pesmi Evrovizije" u Oslu, odlučili su u subotu uveče gledaoci emisije "Tri pa jedna za Oslo" RTS-a.

Kultura

Izvor: Beta

Nedelja, 14.03.2010.

00:43

Default images

"Nisam se nadao. Ne znam šta da kažem. Spremali smo se, valjda je publika prepoznala tu energiju", rekao je Stanković.

U glasanju gledalaca SMS-porukama, on je sa Bregovićevom etno-pop pesmom osvojio najviše, 58.428, od ukupno 129.105 glasova.

Stanković koji se pročuo kao učesnik takmičenja folk pevača "Zvezde Granda", rekao je u emisiji i da Bregovićevu muziku vole "ljudi širom sveta, a da to nisu (samo) srpski gastarbajteri".

U emisiji "Tri pa jedna za Oslo" takmičila su se tri pevača sa tri Bregovićeve etno obojene pesme, uz pratnju njegovog trubačkog "Orkestra za svadbe i sahrane".

Uz Stankovića, učestvovali su učesnik TV-takmičenja "Ja imam talenat" Oliver Katić koji je pevao "Halo predsedniče" uz pomoć prateće pevačice Jelene Marković, i pop pevačica Emina Jahović sa "Ti kvariigro".

Uz voditeljku Maju Nikolić, Bregović je, kao domaćin emisije, rekao je da je "Pesma Evrovizije" "postala dobar festival, a ranije je bila davež".

"Svi su pokušavali da pišu šlagere. Sad (su tu) mali i drčni iz Kazahstana, Gruzije... sad je taj festival postao lep, sad i ja volim da ga gledam... Nekako mi je bilo nelogično da pišem nešto tužno za 'Evroviziju'. Išlo se na veselje", rekao je Bregović tokom emisije.

U revijalnom delu, evrovizijski učesnici Marija Šerifović, Marko Kon, Jelena Tomašević i Davor Ebner iz grupe "Regina" izveli su u pratnji Bregovićevog orkestra kratku verziju hita "Waterloo", sa kojim je švedska grupa "ABBA" pobedila na "Pesmi EVrovizije" 1974. godine.

Evrovizijska pobednica Šerifovićeva je otpevala uz Bregovićeve trubače stari hit "Bijelog dugmeta" "Ružica si bila", Kon je izveo "Na zadnjem sjedištu moga auta", Tomaševićeva "Đurđevdan", a "Regina" "Zamisli". Hrvatska pop pevačica Severina Vučković otpevala je 'Gas, gas", a folker Haris DŽinović "Ti me iznevjeri".

Nikolićeva je najavila da će RTS svoj deo prihoda od SMS-glasova uplatiti za treće prihvatilište za žene i decu - žrtve porodičnog nasilja "Sigurnu žesku kuću" u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: