DDub i Veliki Prezir na Trenchtownu

Na desetom regionalnom festivalu Trenchtown koji se održava od 30. aprila do 2. maja u Etno kampu nadomak Palića, nastupiće Darkwood Dub, Veliki Prezir i Nežni Dalibor, potvrdio je organizator.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2010.

00:21

Default images

Prvog dana festivala, 30. aprila, na Velikoj bini nastupiće Veliki Prezir. Bend originalno nastao u Vrbasu, nakon 15 godina postojanja, trenutno radi u sastavu Vladimir Kolarić Kole (vokal, gitara), Boris Mladenović (bas), Robert Telčer (gitara), Robert Radić (bubnjevi). Veliki Prezir je nedavno izdao svoj peti album, Nikadjekraj (B92) kojim potvrđuje reputaciju ključnog modernog gitarskog sastava na domaćoj muzičkoj sceni.

Drugog dana festivala, 1. maja, na Velikoj bini će nastupiti Darkwood Dub. Po kontinuitetu rada, jedan od najznačajnijih bendova u regionu, Darkwood Dub će na Trenchtown festivalu nastupiti po drugi put, sada u novoj postavi. Pored poznatih članova – Dejan Vučetić (vokal), Milorad Ristić (bas), Bojan Drobac (gitara) i Lav Bratuša (bubnjevi) - bendu se na poslednjem albumu, Jedinstvo, pridružio poznati muzičar Vasil Hadžimanov na klavijaturama. Inače fenomenalnim nastupima Darkwood Duba, posebnu draž će dati karakterističan ambijent Etno kampa u Horgoškoj šumi.

Istog dana, u subotu, 1. maja, na Maloj bini Trenchtown festivala nastupiće Nežni Dalibor. Bend je nastao u Vranju u sastavu u kom i danas radi – Ivica Marković (vokal, gitara), Ljubomir Vučković (bas i vokal) i Branimir Bogdanović (bubnjevi). Svojim nastupima po Srbiji i regionu, Nežni Dalibor polako zauzima poziciju jednog od najznačajnijih novih gitarskih bendova.

10. Trenchtown festival biće održan na poznatoj lokaciji - u predivnom prirodnom okruženju Etno kampa nadomak Palića. Festival i ove godine organizuje FOKUS Fondacija iz Subotice.

Na dve bine predstaviće se najznačajniji aktuelni regionalni bendovi kao i brojni DJ-evi. Tokom dana posetioci će moći da prate promocije i izložbe, da učestvuju u debatama i radionicama ili prosto uživaju u opuštenoj Trench atmosferi.

Prošlogodišnji, deveti po redu regionalni muzički festival Trenchtown, posetilo je za tri dana oko 11.000 ljudi. Na do tada najposećenijem festivalu odlične koncerte održali su Kanda Kodža i Nebojša, Edo Maajka, Laibach, kao i Darko Rundek koji je sa svojim Cargo Orkestrom odsvirao fenomenalan koncert za pamćenje od preko dva sata. Zapažene nastupe imali su i Belga, S.A.R.S, Petrol, Sajsi, Pionir 10, kao i DJ-evi Siniša Tamamović (BiH), Zero (Hrvatska), Vladimir Aćić (Novi Sad), Max Demand (Mađarska), Jan Nemeček (Beograd), Arszenik (Hrvatska) i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: