Robert Lakatoš sa Beogradskom filharmonijom i Gabrijelom Felcom

Pod dirigentskom palicom šefa-dirigenta Gabrijelа Felcа, Beogradska filharmonija nastupa sa violinistom Robertom Lakatošem, u petak 25. maja (Kolarac, 20h). Mlada zvezda u usponu izvešće sa orkestrom Konjovićev „Jadranski kapričo“, a na programu su još Hendlova „Muzika na vodi“ i Debisijevo „More“.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

12:35

Robert Lakatoš sa Beogradskom filharmonijom i Gabrijelom Felcom

Karijera briljantnog Novosađanina Roberta Lakatoša je u velikom zamahu. Na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti u Beču sarađuje sa čuvenim Julijanom Rahlinom, koji za njega kaže da je „jedan od najperspektivnijih mladih umetnika svoje generacije.“

Ljubitelji nacionalne muzičke tradicije uživaće u Lakatoševom izvođenju “Jadranskog kapriča” Petra Konjovića, čiji opus šef-dirigent Beogradske filharmonije radoznalo istražuje.

Gabrijel Felc je prezadovoljan prvom sezonom na poziciji šefa-dirigenta: “Orkestar je na svim koncertima davao svoj maksimum što je rezultiralo izuzetnim izvođenjima. Postigli smo mnogo uspeha zahvaljujući nesebičnom davanju muzičara i to je veliki kompliment za orkestar.”
Šef-dirigent predvodi Filharmoniju u izvođenju repertoara inspirisanog vodom i posebno se raduje Debisijevom “Moru” koje je za njega jedna od najlepših kompozicija u celokupnoj muzičkoj literaturi. Koncert otvara Hendlova „Muzika na vodi“, nastala kao porudžbina engleskog kralјa Džordža I, koji je želeo muziku za svoje goste tokom osmočasovne plovidbe rekom Temzom.

Bio je toliko oduševlјen delom koje je orkestar izvodio na brodu da je zahtevao da ga muzičari sviraju tri puta za redom. Publika radoznala za „vodeni“ koncert Beogradske filharmonije, moći će da kupi ulaznice za stajanje, sat uoči koncerta na blagajni Kolarca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: