"Dubioza kolektiv" ima novi album

Grupa "Dubioza kolektiv" objavila je novi album "Pjesmice za djecu i odrasle". Omot izdanja ilustrovao je Dobrosav Bob Živković. Četiri godine nakon izlaska albuma "Apsurdistan", uz koji je "Dubioza kolektiv" obišla čitav region, bend sada donosi devet novih pesama.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.11.2017.

16:44

Foto: Dubioza.org / Autor: Dobrosav Bob Živkoviæ

Album su najavili singlovima "Himna generacije" i "Treba mi zraka", koje su trenutno među najemitovanijim numerama i imaju veliki broj pregleda na "Jutjubu".

"Ovaj album uradili smo sa lakoćom, za svega četiri dana, zato što smo sve pesme ukrali sa Jutjuba. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava. Na albumu imamo zanimljive goste, kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini", u svom stilu komentarišu članovi benda izlazak novog albuma.

"Dubioza" je na albumu "Pjesmice za djecu i odrasle" ugostila bosanski bend "Helem Nejse" na pesmi "Pionirska", u pesmi "Autopilot" pridružili su im se Dino Šaran i "Deaf Band Dlan". Singl "Treba mi zraka" predstavlja pesmu koju je Dino Dvornik započeo, a "Dubioza" završila 15 godina kasnije.

Omot albuma ilustrovao je Dobrosav Bob Živković na čijim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci "Dubiozinih" pesama.

CD će, osim u standardnom formatu, biti objavljen i kao slikovnica za decu i odrasle. Album se može besplatno preuzeti sa sajta benda.

"Pjesmice za djecu i odrasle" će se u prodaji u Srbiji naći od 22. novembra, a bend će nastupiti 9. decembra u Novom Sadu na 18. koncertu godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: