Neo soul pevačica Rut Koleva 10. novembra u Beogradu

Neo soul otkriće Balkana - Rut Koleva održaće koncert u klubu SOUL Society 10. novembra u 22 sata, gde će predstaviti svoj autorski album i autentični zvuk koji će verovatno razbiti svaki stereotip o bugarskoj muzičkoj sceni.

Izvor: Tanjug
Podeli

Rut Koleva će predstaviti svoj svet soula, koji je protkan unikatnim melodijama i njenim autentičnim stilom.

Ona je, inače, otkriće jednog od najznačajnijih muzičkih producenata današnjice Marka Ronsona, a postala je prepoznatljiva zvezda bugarske muzičke scene, koja je zavidnom saradnjom uspela da glasom ispuni sale u Velikoj Britaniji i SAD.

Sarađivala je sa muzičarima koji su se pojavljivali na albumima Andersona Paka, Flajinga Lotusa, Džozi Džejms...

Svilenkasti, ekspresivni vokal, autorski tekstovi i intimna atmosfera njenih pesama učinili su Kolevu prepoznatljivom u moru novih izvodača današnjice.

Koleva je najmlađi dobitnik nagrade Grazia žena godine i nagrade za najbolji ženski vokal 2012. u Bugarskoj, a binu je delila ni manje ni više nego sa legendom Bobijem Mekferinom.

Umetnici koji definišu soul eru danas - kao što su Erika Badu i Džil Skot, uticali su na kompletnu emociju stvaralaštva ove mlade umetnice, što je dovelo do ogromnog uspeha debi albuma iz 2011. "Within Whispers", ali i novog albuma "Ruth''.

Prati B92 na Viberu

Muzika

Mariza dobila priznanje koledža Berkli

Svetska zvezda fado muzike Mariza, koju očekuje koncert 7. decembra u beogradskom Sava centru, upravo je završila uspešnu severnoameričku turneju, gde je primila prestižno priznanje muzičkog koledža Berkli - "Berklee’s Master of Mediterranean Music Award".

Muzika petak 17.11. 15:45 Komentara: 4

Veštičji obredi na koncertu Filharmonije

Na drugom koncertu iz ciklusa „Vatra“, Filharmonija prikazuje veštice u muzičkim partiturama, pod dirigentskom palicom Hauarda Grifitsa, u petak 17. novembra (Kolarac, 20č). „Noć na golom brdu“ Musorgskog i „Fantastična simfonija“ Berlioza uokviruju Koncert za obou i orkestar Von Vilijamsa u izvođenju Sanje Romić, prve oboistkinje Beogradske filharmonije.

Muzika četvrtak 16.11. 10:51 Komentara: 1

Josipa završava slavljeničku turneju u Sava centru

Muzička diva Josipa Lisac simbolično će završiti slavljeničku turneju povodom 50 godina karijere koncertom 14. februara 2018. godine u beogradskom Sava centru! Josipa je turneju bila započela na prošli Dan zaljubljenih upravo u Sava centru, koji je bio rasprodat desetak dana unapred.

Muzika utorak 14.11. 13:29 Komentara: 0

Superpitcher gostuje u KC Gradu

Poznati nemački producent Superpitcher po prvi put će se beogradskoj publici predstaviti u solo izvođenju, a u njegovom tročasovnom setu, moći ćete da uživate 25. novembra u KC Gradu.

Muzika ponedeljak 13.11. 17:00 Komentara: 1
strana 1 od 1269 idi na stranu