Muzičke zvezde pevale u čast Lenardu Koenu

Mnogi muzičari, među kojima Elvis Kostelo, Lana Del Rej i Kortni Lav, pevali su sinoć u Montrealu pesme Lenarda Koena koji je umro pre godinu dana.

Izvor: Beta
Podeli

Koncert u Montrealu, gde se Koen rodio, otvorio je Sting pesmom "Dance Me to the End of Love".

Na bini se pojavio i premijer Kanade Džastin Trudo sa suprugo Sofi Gregoar i recitovao stihove pesme "I'm Your Man" uz koju su plasali na svom venačanjuu, preneo je Frans pres.

Pjer Eliot Trudo, bivši kanadski premijer i otac sadašnjeg, bio je prijatelj Lenarda Koena. Koen je bio među ljudima koji su nosili Trudoov kovčeg na sahrani.

"Voleo bih da mislim kako se njih dvojica negde zajedno smeše". rekao je Džastin Trudo.

Na koncertu je nastupio i Koenov sin Adam koji je otpevao "So Long, Marianne". S Lanom Del Rej je pevao "Chelsea Hotel No. 2" u kojoj se njegov otac prisećao kratke veze u Njujorku s Dženis Džoplin.

Lenard Koen je rođen u imućnoj jevrejskoj porodici u Montrealu. Prvo je pisao pesme pre nego što je počeo muzičku karijeru.

Muzika

Predstavljena monografija o Fakultetu muzičke umetnosti

“U ovoj knjizi se nalaze veoma uzbudljive priče o simfonijskom orkestru i mešovitom horu koji su imali veliki uspeh pod upravom slavnih dirigenata", rekao je Zoran Erić, rektor Univerziteta umetnosti, na promociji Monografije "80 godina Fakulteta muzičke umetnosti", održanoj večeras u Kolarcu.

Muzika utorak 21.11. 20:00 Komentara: 0

Mariza dobila priznanje koledža Berkli

Svetska zvezda fado muzike Mariza, koju očekuje koncert 7. decembra u beogradskom Sava centru, upravo je završila uspešnu severnoameričku turneju, gde je primila prestižno priznanje muzičkog koledža Berkli - "Berklee’s Master of Mediterranean Music Award".

Muzika petak 17.11. 15:45 Komentara: 5
strana 1 od 1270 idi na stranu