Robert Plant: "Ništa od Cepelina, moram da idem dalje"

Slavni britanski pevač Robert Plant odbacio je mogućnost eventualnog ponovnog okupljanja kultnog benda Led Cepelin, nakon što je priznao da je veoma mala verovatnoća da će se legendarni rokeri ikada više nastupati zajedno.

Izvor: nme.com
Podeli
GettyImages
GettyImages

Plant je predvodio Cepline sve do raspada grupe 1980. godine, koji se potom samo jednom ponovo okupio 2007. godine.

Bend je tada nastupio na koncertu u čast Ahmeta Erteguna, osnivača izdavačke kuće Atlantic Records, u sastavu Plant, Džon Pol Džons i Džimi Pejdž, da bi im se kasnije pridružio sin pokojnog Džona Bonama na bubnjevima.

I pored toga što sam Plant na svojim solo nastupima izvodi dosta pesama Ceplina, on smatra da još jedno okupljanje celog benda nije izvesno pošto želi da "nastavi dalje".

GettyImages
GettyImages

"Ne možete nikada da se zaista vratite unazad. Dovoljno je teško ponavljati nešto što je čak i godinu dana staro, a kamoli 49 godina. Moram da idem dalje", rekao je Plant za Dejli Telegraf.

On, međutim, priznaje da ga je smrt njegovih savremenika sve više tera da bude svestan sopstvene smrtnosti. Plant je nedavnu smrt pevača Toma Petija, koji je preminuo u 66. godini, nazvao "preranom".

Novi solo album Roberta Planta, pod naslovom "Carry Fire", objavljen je 13. oktobra.

Prati B92 na Viberu

Muzika

Mariza dobila priznanje koledža Berkli

Svetska zvezda fado muzike Mariza, koju očekuje koncert 7. decembra u beogradskom Sava centru, upravo je završila uspešnu severnoameričku turneju, gde je primila prestižno priznanje muzičkog koledža Berkli - "Berklee’s Master of Mediterranean Music Award".

Muzika petak 17.11. 15:45 Komentara: 4

Veštičji obredi na koncertu Filharmonije

Na drugom koncertu iz ciklusa „Vatra“, Filharmonija prikazuje veštice u muzičkim partiturama, pod dirigentskom palicom Hauarda Grifitsa, u petak 17. novembra (Kolarac, 20č). „Noć na golom brdu“ Musorgskog i „Fantastična simfonija“ Berlioza uokviruju Koncert za obou i orkestar Von Vilijamsa u izvođenju Sanje Romić, prve oboistkinje Beogradske filharmonije.

Muzika četvrtak 16.11. 10:51 Komentara: 1

Josipa završava slavljeničku turneju u Sava centru

Muzička diva Josipa Lisac simbolično će završiti slavljeničku turneju povodom 50 godina karijere koncertom 14. februara 2018. godine u beogradskom Sava centru! Josipa je turneju bila započela na prošli Dan zaljubljenih upravo u Sava centru, koji je bio rasprodat desetak dana unapred.

Muzika utorak 14.11. 13:29 Komentara: 0

Superpitcher gostuje u KC Gradu

Poznati nemački producent Superpitcher po prvi put će se beogradskoj publici predstaviti u solo izvođenju, a u njegovom tročasovnom setu, moći ćete da uživate 25. novembra u KC Gradu.

Muzika ponedeljak 13.11. 17:00 Komentara: 1

"Dubioza kolektiv" ima novi album

Grupa "Dubioza kolektiv" objavila je novi album "Pjesmice za djecu i odrasle". Omot izdanja ilustrovao je Dobrosav Bob Živković. Četiri godine nakon izlaska albuma "Apsurdistan", uz koji je "Dubioza kolektiv" obišla čitav region, bend sada donosi devet novih pesama.

Muzika ponedeljak 13.11. 16:44 Komentara: 4
strana 1 od 1269 idi na stranu