Poslušajte neobjavljenu pesmu Tošeta Proeskog /VIDEO

Pesma „Kad voliš“ Karoline Gočeve prvobitno je bila namenjena jednom od najvećih pevača sa ovih prostora Tošetu Proeskom.

Izvor: B92
Podeli

Nikada ranije emitovan demo-snimak pesme „Kad voliš“, koja je proslavila makedonsku pevačicu Karolinu Gočevu, u izvođenju Tošeta Proeskog, objavila je danas izdavačka kuda „Mascom“. Muziku, aranžman i produkciju za ovu numeru uradio je poznati kompozitor Mirko Vukomanović, a stihove za pesmu napisala je Snežana Vukomanović, koja kao tekstopisac potpisuje većinu hitova iz tog vremena.

„Pesma koju pamtimo u izvođenju još jedne vrhunske makedonske pevačice bila je originalno namenjena Tošetu… Njena premijera na desetogodišnjicu Tošetovog tragičnog odlaska u legendu za nas ima duboku emotivnu simboliku – neki su dovoljno veliki da nikada ne odu… Izuzetno nam je zadovoljstvo što čaroliju Tošetovog glasa možemo još jednom da donesemo publici” – otkrila nam je Snežana Vukomanović.

Pesma je snimljena početkom 2002. godine i svi mi koji smo privilegovani time što je u našim biografijama zabeleženo da smo radili sa njim nosimo iste utiske - lakoća sa kojom je pevao, igrao se vokalom i našim emocijama, autoritet koji je imao onog trenutka kada bi stao pred mikrofon – jednostavno impresivno!

Obožavan širom Balkana, Todor Toše Proeski, rođen je 25. januara 1981. u Prilepu, a preminuo u saobraćajnoj nesreći na današnji dan 2007. godine. Svojom muzikom uspeo je da spoji sve narode bivše Jugoslavije. Njegova briljantna i bogata karijera, tokom koje je izdao sedam studijskih albuma, plod je jedinstvenog talenta i neponovljive energije. Pesma “Kad voliš” dostupna je u digitalnom formatu na svim digitalnim muzičkim platformama i servisima.

Muzika

Predstavljena monografija o Fakultetu muzičke umetnosti

“U ovoj knjizi se nalaze veoma uzbudljive priče o simfonijskom orkestru i mešovitom horu koji su imali veliki uspeh pod upravom slavnih dirigenata", rekao je Zoran Erić, rektor Univerziteta umetnosti, na promociji Monografije "80 godina Fakulteta muzičke umetnosti", održanoj večeras u Kolarcu.

Muzika utorak 21.11. 20:00 Komentara: 0

Mariza dobila priznanje koledža Berkli

Svetska zvezda fado muzike Mariza, koju očekuje koncert 7. decembra u beogradskom Sava centru, upravo je završila uspešnu severnoameričku turneju, gde je primila prestižno priznanje muzičkog koledža Berkli - "Berklee’s Master of Mediterranean Music Award".

Muzika petak 17.11. 15:45 Komentara: 5
strana 1 od 1270 idi na stranu