"Udah/Izdah": Novi trostruki album Nade Kolundžije

Trostruki album pijanistkinje Nade Kolundžije biće predstavljen večeras u Centru lepih umetnosti Gvarnerius u Beogradu, u okviru 26. Međunarodne tribine kompozitora.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.10.2017.

08:05

Foto: YouTube Screenshot

Album "Udah/Izdah: Mala antologija muzike za klavir (1914-2014)" se sastoji iz tri kompakt diska i knjige na srpskom i engleskom, u kojoj su tekstovi samih kompozitora, pisani za tu antologiju, što je čini jedinstvenom u svetu muzičkih izdanja.

Sa bogatim iskustvom u izvođenju i istraživanju savremene muzike, Nada Kolundžija je sastavila zbirku 38 kompozicija - 18 inostranih i sedam domaćih autora, koja pruža sliku muzičkog razvoja u poslednjih 100 godina.

Više od polovine programa čine dela koja je ta pijanistkinja premijerno izvela u Srbiji, uz tri svetske premijere.

Na promociji će govoriti muzikolozi Ana Kotevska, Zorica Premate, Ivana Miladinović Prica koja je i urednica knjige, muzička kritičarka Zorica Kojić i izdavač Milorad Stojković

U koncertnom delu promocije, Nada Kolundžija će izvesti dela Georgija Gurdžijeva, Ivane Stefanović, Vilijama Dakvorta, Lole Perin, Miroslava Savića - uz učešće kompozitora, Filipa Glasa i Jakoba ter Veldhajsa.

Izdavač Antologije je Vertical Jazz Production iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: