Niški bend Eyot na mini turneji po Aziji

Niški bend Eyot, koji će nastupiti 26. oktobra u Domu omladine Beograda na 33. Beogradskom džez festivalu, trenutno se nalazi na mini turneji po Aziji.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 04.10.2017.

17:29

Niški bend Eyot na mini turneji po Aziji
Foto: YouTube Screenshot

Eyot je sa uspehom nastupio na 10. Internacionalnom džez festivalu u Hong Kongu gde je najavljen kao originalan sastav koji razvija novi stil evropskog džeza, uz napomenu organizatora da su veoma ponosni zbog njihovog koncerta u okviru festivalskog programa.

U gradu Džuhaju nastupaju na "Beishan Jazz Festivalu", a novo osvajanje azijskog tržišta najavljuju i izdavanjem albuma u Japanu za izdavačku kuću "AMSA Records".

"Nakon velike turneje 2012. godine, kada smo svirali u Hong Kongu, Kini i Južnoj Koreji ponovo se vraćamo u Aziju. Srećni smo zbog poziva da nastupimo u Hong Kongu, na jubilarnom desetom festivalu i na Beishan jaž festu u Kini, drago nam je da se naš rad ceni tako daleko od kuće", izjavio je Dejan Ilijić iz grupe Eyot. On ističe da je to nastavak njihovog proboja na azijsko tržište i očekuje da sledeće godine posete i Japan i da budu sve češće na tlu Azije.

"Pored Japana, koji je odavno otvorio vrata džezu, Kina postaje jedno od najinteresantnijih destinacija za džez muzičare, otvaraju se brojni klubovi i festivali i veliko je zadovoljstvo biti deo svega toga", rekao je Ilijić.

Naš internacionalno najuspešniji džez sastav spaja kulturu džeza i roka, psihodeličnu i ambijentalnu muziku, kao i elemente istočnoevropskog folklora. Njihov aktuelni album "Innate" posvećen je srpskom podneblju, od imena numera, do njihove strukture, melodije, harmonije i ritma. Uoči nastupa na otvaranju ovogodišnjeg Beogradskog džez festivala, Ilijić kaže da je ova godina bolja od svih prethodnih u njihovoj karijeri i da neku vrstu finala, "krunu sezone", očekuju upravo na Beogradskom džez festivalu.

"Na koncertu koji pripremamo za tu priliku imaćemo i goste iz engleskog sastava 'Get the Blešing', Pita Džadza na trubi i Džejka Mekmurčija na saksofonu", najavio je Ilijić.

Ulaznice za koncert grupe Eyot u okviru 33. Beogradskog džez festivala su u prodaji preko Eventim mreže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: