Ostavio Elen Dedženeris bez teksta, a sada dolazi u Srbiju

Norveški multi-instrumentalista, Bernhoft, koji je trenutno apsolutni hit u svetu, 19. oktobra nastupa u Bitefartcafeu u sklopu Musicology Barcaffè Sessions.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 03.10.2017.

11:19

Ostavio Elen Dedženeris bez teksta, a sada dolazi u Srbiju

Bernhoft je solo projekat multi-instrumentaliste i kompozitora Jarla Bernhofta. Ovaj čovek – bend je postao poznat po svojim složenim i fascinantnim živim nastupima. Bernhoft je 2014. nominovan za Gremija za "Najbolji R & B album".

Norveški multi-instrumentalista, koji je trenutno apsolutni hit u svetu, 19. oktobra nastupa u Bitefartcafeu u sklopu Musicology Barcaffè Sessions. Karte za koncert su u prodaji putem mreža www.eventim.rs i www.ddtickets.rs.

Od probijanja sa albumom "Solidarity Breaks" 2011, Bernhoft je nastupao na mnogim TV emisijama širom sveta. Na Nobelovom koncertu je svojim nastupom izazvao ovacije, dok je poznatu voditeljku i komičarku potpuno ostavio bez teksta u njenoj emisiji "Ellen DeGeneres Show". Po voditeljkinom priznanju, ovo joj se "nikada ranije nije desilo, jer ona uvek ima šta da kaže". Nakon izvedbe hita „C’mon talk“, Elen je samo ustala iz svoje fotelje i pozdravila muzičara gromoglasnim aplauzom. Bernhoft je rasprodao je nekoliko turneja koje su pobrale najbolje kritike kako u Norveškoj, tako i širom sveta. Njegova jesenja turneja 2016. godine je obuhvatila više od 30 datuma u Norveškoj, Danskoj, Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Belgiji, Holandiji i Nemačkoj, dok u Srbiju stiže po prvi put u oktobru.

"Posebno sam srećan kada dolazim prvi put u neku zemlju i jedva čekam da se predstavim Srbiji. Čuo sam da je to publika koja izuzetno voli muziku i ume u njoj da uživa, ali i da je u pitanju publika koju je teško preveriti i koja odmah prepozna neiskrenog umetnika. Izuzetno cenim to i siguran sam da ćemo se povezati", rekao je on.

Musicology Barcaffè Sessions poziva sve ljubitelje dobre muzika da se pridruže akciji “Press play” (pritisni play), odnosno da isprate izvođače ovog muzičkog serijala i ako za njih ranije nisu čuli, tako što će otići na YouTube, poslušati i, ukoliko im se izvođač dopadne, doći na koncert.

Ovom akcijom, Musicology Barcaffè Sessions će, zajedno sa publikom, raditi na širenju vidika i raznolikosti muzičke ponude i koncertnoj kulturi, kako bi naša zemlja postala češća stanica na turnejama alternativnijih izvođača. Koncerte u sklopu ove akcije možete lako pronaći uz #pressplay na društvenim mrežama.

Nakon Bernhofta, u sklopu serijala će nastupiti jedna od najvećih jazz zvezda današnjice, Robert Glasper, koji je prvi put na turneji sa svojim triom i DJ Sundance. Oni stižu u Beograd 22. i 23. novembra, nakon čega će nastupaiti na i ljubljanskom izdanju Musicology Barcaffè Sessions, 24. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: