Kultura / Muzika 3

Ovacije na otvaranju nove sezone Beogradske filharmonije (VIDEO)

Petominutnim ovacijama završio se prvi koncert u novoj sezoni Beogradske filharmonije pod upravom novog šefa-dirigenta Gabrijela Felca. Sezonu “Pet elemenata”, otvorio je koncert iz ciklusa “Zemlja” uz Betovenovu “Pastoralnu” i Štrausovu “Alpsku simfoniju”.

Izvor:
Foto: Beogradska filharmonija

U prepunom Kolarcu, koncertna sezona Beogradske filharmonije svečano je otvorena intoniranjem himne “Bože pravde”. Potom je sledio repertoar koji Gabrijel Felc tradicionalno izvodi prilikom stupanja na funkciju šefa- dirigenta.

Publika je imala priliku da čuje kako se dva majstora muzičke umetnosti klanjaju prirodi. Betoven je bio njen veliki zaljubljenik o čemu svedoči "Pastoralna simfonija".

Grandiozno Štrausovo delo u drugom delu koncerta okupilo je 112 muzičara, ne samo na bini već i na galeriji Kolarca odakle su dopirali zvuci prirode iz duvačkih instrumenata.

Beogradska filharmonija, predvođena šefa-dirigenta, povela je slušaoce na planinarenje Alpima priredivši nezaboravno iskustvo. Publika je veličanstveno putovanje nagradila dugotrajnim aplauzom.

Komentari 3
Čitajte
Pošalji komentar

Muzika

Kako je "Despacito" otvorio vrata latino popu

Tokom većeg dela leta važna je bila jedna jedina pop pesma: Luis Fonsi i Daddy Yankee sa svojim "Despacitom" i remiksom sa Džastinom Biberom vodili su na Billboard Hot 100 listi 16 nedelja u nizu i sada je to najslušanija pesma svih vremena. Zvanični Jutjub video pesme - španska verzija bez Bibera - ima oko četiri milijarde pregleda.

Muzika nedelja 22.10. 13:26 Komentara: 21

Jakob Bro: Na sceni sledim svoje uši i srce

Jakob Bro, danski gitarista i kompozitor, sedmostruki je dobitnik Danish Music Award za najbolji džez album godine i dvostruki laureat The Carl Prize za kompozitora godine. Pre nego što je počeo da svira gitaru, školovao se za trubu, a najraniji kontakt sa muzikom imao je još u detinjstvu, uz oca muzičara. Trio sa kojim će nastupiti na 33. Beogradskom džez festivalu 26. oktobra u Domu omladine Beograda, smatra svojim kako muzičkim, tako i prijateljskim uspehom.

Muzika petak 20.10. 13:24 Komentara: 0

Svetska zvezda Džo Lovano dolazi u Srbiju

Saksofonista Džo Lovano, jedan od muzičara koji na svetskoj džez sceni opstaju već decenijama na samom vrhu, biće gost prve večeri jubilarnog 20. Pančevačkog Jazz Festivala, koji se održava od 2. do 5. oktobra, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva.

Muzika utorak 17.10. 12:56 Komentara: 1