Uspešna promocija Nišvila u Bugarskoj

Ostalo je manje od mesec dana do početka Nišvila, jednog od najvećih evropskih džez festivala koji je promovisan i u susednoj Bugarskoj, odakle se očekuje veliki broj posetilaca.

Izvor: B92
Podeli

Zvuci džeza čuli su se u prestonici Bugarske, kao zagrevanje uz niške bendove. Muzika je podigla na noge publiku različitih generacija. Oni koji su već bili na Nišvilu, puni utisaka dolaze i ove godine.

"Prošle godine prvi put sam bila na Nišvilu. Utisci su sjajni, organizacija je savrsena, brojni volonteri svima su na pomoći, ali, pre svega, izdvajam sjajne izvođače ", priča muzička urednica Bugarskog nacionalnog radija Ženi Moneva.

Ove godine, na Nišvil prvi put dolazi i slavna bugarska džez pevačica Kamelia Todorova.

"Odavno maštam da dođem u Nis, konacno se i to desilo, pripremila sam raznovrstan repertoar, mislim da ce se publici dopasti, a bice i iznenađenja", kaže Todorova.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević ističe da su gosti iz Bugarske važni i u turisitičkom i u umetničkom smislu, pošto imaju jaku džez scenu.

"Ova promocija, pre svega, služi tome da dovedemo što više turista. Iz godine u godinu oni su sve brojniji pa treba da saznaju koliko Nišvil ima scena, koliko traje, sta je besplatno, šta se plaća, da bi se odlučili da dođu u Niš. "

A oni koji dođu u Niš od 10. do 13. avgusta, uživaće u nastupima više od 700 izvođača na 130 koncerata i 12 bina. Ljubiteljima džeza predstaviće se Peti Ostin, Tom Harel, Toni Momrel, Al Foster, Bisera Veletanlić, Darko Rundek.

Holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer na festival dolazi četvrti put, ovoga puta kao počasna građanka Niša.

Prati B92 na Viberu

Muzika

Mariza dobila priznanje koledža Berkli

Svetska zvezda fado muzike Mariza, koju očekuje koncert 7. decembra u beogradskom Sava centru, upravo je završila uspešnu severnoameričku turneju, gde je primila prestižno priznanje muzičkog koledža Berkli - "Berklee’s Master of Mediterranean Music Award".

Muzika petak 17.11. 15:45 Komentara: 5

Veštičji obredi na koncertu Filharmonije

Na drugom koncertu iz ciklusa „Vatra“, Filharmonija prikazuje veštice u muzičkim partiturama, pod dirigentskom palicom Hauarda Grifitsa, u petak 17. novembra (Kolarac, 20č). „Noć na golom brdu“ Musorgskog i „Fantastična simfonija“ Berlioza uokviruju Koncert za obou i orkestar Von Vilijamsa u izvođenju Sanje Romić, prve oboistkinje Beogradske filharmonije.

Muzika četvrtak 16.11. 10:51 Komentara: 1

Josipa završava slavljeničku turneju u Sava centru

Muzička diva Josipa Lisac simbolično će završiti slavljeničku turneju povodom 50 godina karijere koncertom 14. februara 2018. godine u beogradskom Sava centru! Josipa je turneju bila započela na prošli Dan zaljubljenih upravo u Sava centru, koji je bio rasprodat desetak dana unapred.

Muzika utorak 14.11. 13:29 Komentara: 0
strana 1 od 1269 idi na stranu