Uspešna promocija Nišvila u Bugarskoj

Ostalo je manje od mesec dana do početka Nišvila, jednog od najvećih evropskih džez festivala koji je promovisan i u susednoj Bugarskoj, odakle se očekuje veliki broj posetilaca.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 16.07.2017.

20:38

Uspešna promocija Nišvila u Bugarskoj

Zvuci džeza čuli su se u prestonici Bugarske, kao zagrevanje uz niške bendove. Muzika je podigla na noge publiku različitih generacija. Oni koji su već bili na Nišvilu, puni utisaka dolaze i ove godine.

"Prošle godine prvi put sam bila na Nišvilu. Utisci su sjajni, organizacija je savrsena, brojni volonteri svima su na pomoći, ali, pre svega, izdvajam sjajne izvođače ", priča muzička urednica Bugarskog nacionalnog radija Ženi Moneva.

Ove godine, na Nišvil prvi put dolazi i slavna bugarska džez pevačica Kamelia Todorova.

"Odavno maštam da dođem u Nis, konacno se i to desilo, pripremila sam raznovrstan repertoar, mislim da ce se publici dopasti, a bice i iznenađenja", kaže Todorova.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević ističe da su gosti iz Bugarske važni i u turisitičkom i u umetničkom smislu, pošto imaju jaku džez scenu.

"Ova promocija, pre svega, služi tome da dovedemo što više turista. Iz godine u godinu oni su sve brojniji pa treba da saznaju koliko Nišvil ima scena, koliko traje, sta je besplatno, šta se plaća, da bi se odlučili da dođu u Niš. "

A oni koji dođu u Niš od 10. do 13. avgusta, uživaće u nastupima više od 700 izvođača na 130 koncerata i 12 bina. Ljubiteljima džeza predstaviće se Peti Ostin, Tom Harel, Toni Momrel, Al Foster, Bisera Veletanlić, Darko Rundek.

Holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer na festival dolazi četvrti put, ovoga puta kao počasna građanka Niša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: