Uspešna promocija Nišvila u Bugarskoj

Ostalo je manje od mesec dana do početka Nišvila, jednog od najvećih evropskih džez festivala koji je promovisan i u susednoj Bugarskoj, odakle se očekuje veliki broj posetilaca.

Izvor: B92
Podeli

Zvuci džeza čuli su se u prestonici Bugarske, kao zagrevanje uz niške bendove. Muzika je podigla na noge publiku različitih generacija. Oni koji su već bili na Nišvilu, puni utisaka dolaze i ove godine.

"Prošle godine prvi put sam bila na Nišvilu. Utisci su sjajni, organizacija je savrsena, brojni volonteri svima su na pomoći, ali, pre svega, izdvajam sjajne izvođače ", priča muzička urednica Bugarskog nacionalnog radija Ženi Moneva.

Ove godine, na Nišvil prvi put dolazi i slavna bugarska džez pevačica Kamelia Todorova.

"Odavno maštam da dođem u Nis, konacno se i to desilo, pripremila sam raznovrstan repertoar, mislim da ce se publici dopasti, a bice i iznenađenja", kaže Todorova.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević ističe da su gosti iz Bugarske važni i u turisitičkom i u umetničkom smislu, pošto imaju jaku džez scenu.

"Ova promocija, pre svega, služi tome da dovedemo što više turista. Iz godine u godinu oni su sve brojniji pa treba da saznaju koliko Nišvil ima scena, koliko traje, sta je besplatno, šta se plaća, da bi se odlučili da dođu u Niš. "

A oni koji dođu u Niš od 10. do 13. avgusta, uživaće u nastupima više od 700 izvođača na 130 koncerata i 12 bina. Ljubiteljima džeza predstaviće se Peti Ostin, Tom Harel, Toni Momrel, Al Foster, Bisera Veletanlić, Darko Rundek.

Holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer na festival dolazi četvrti put, ovoga puta kao počasna građanka Niša.

Prati B92 na Viberu

Muzika

Danas počinje 15. "Summer3p"

Petnaesto izdanje "Summer3p" festivala počinje danas na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić, a do 23. jula ponudiće najatraktiviniji muzički program do sada, jedinstven miks umetničkih sadržaja, raznovrsnih radionica, uz već tradicionalne sportske aktivnosti i obaveznu dozu aktivizma.

Muzika četvrtak 20.07. 08:45 Komentara: 0

Završeno EXIT Leto ljubavi 2017

Jedan od najvećih festivalskih poduhvata od 1967. do danas, ovogodišnji festival pod nazivom "EXIT Leto ljubavi 2017" je završen, okupivši preko 350.000 ljudi na četiri festivala u regionu.

Muzika nedelja 16.07. 10:40 Komentara: 4
strana 1 od 1251 idi na stranu